Foto: MICHELE TANTUSSI / REUTERS

Politicienii au voie sa incalce regulile – Dar Cetateni Nu!

206 de deputați SPD fericiți s-au adunat miercuri pentru o fotografie de grup în Bundestag. La-Ola-Welle pentru Olaf Scholz (63). Liderul grupului Rolf Mützenich (62 de ani) este sărutat de Claudia Moll (52 de ani). Îmbrățișări, râsete, urale, aplauze.

► Problemă: pot exista amenzi de până la 1 milion de euro! Deoarece: în Bundestag există o cerință strictă de mască. Amenda de până la 5000 de euro! GroKo a avut grijă de el însuși.

Administrația Bundestag pentru ziarul BILD că este o încălcare: cerința de mască se aplică „printre altele tuturor zonelor de trafic și, prin urmare, și holului din Paul-Löbe-Haus”. Aici a fost făcută fotografia. Inițial a fost planificat afară pe Spree, dar a fost mutat în interior din cauza ploii.

Ca răspuns la o solicitare BILD, grupul parlamentar SPD a anunțat că măștile „au fost îndepărtate doar în momentul în care au fost luate”. Cu toate acestea, acest „moment” s-a prelungit timp de zece minute. Reporterii BILD erau acolo.

► Exploziv: În timp ce Bundestag-ul se relaxează, milioane de elevi si studenți stau încă ore întregi în clasă, purtând măști.

Politicianul FDP Katja Suding (45) catre BILD: „Grupul parlamentar SPD trăiește statul normal.” Acest lucru este de înțeles. Dar: „Ceea ce poți pretinde pentru tine, nu poți nega copiii!”

Președintele federal al Uniunii Studențești, Adrian Klant (19): „Fotografia SPD este pură batjocură pentru profesori și studenți. Cerința de mască în școli trebuie anulată imediat! “

Încălcarea este investigată și ar putea fi discutată în Consiliul Vârstnicilor. Nu este clar dacă și ce sancțiuni există. Potrivit administrației Bundestag, „nu se poate face nicio declarație în acest moment”.

O singură persoană nu trebuie să se teamă de nici o consecință juridică: Karl Lauterbach (58 de ani) care a purtat o mască.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu