Modificări legislative în octombrie 2021: reguli mai stricte pentru recuperatori, contracte mai echitabile cu consumatorii și noi infracțiuni

Reguli de colectare mai prietenoase consumatorilor

Legea privind îmbunătățirea protecției consumatorilor si legea privind colectarea datoriilor a înăsprit regulile pentru furnizorii de servicii de colectare a datoriilor și avocați în diferite moduri din octombrie.

Companiile de colectare a datoriilor și avocații angajați în activități de colectare a datoriilor trebuie să îndeplinească următoarele noi obligații de informare atunci când se depune o cerere împotriva consumatorilor pentru prima dată:

 • Adresa clientului
 • Date de contact ale autorității de supraveghere
 • Efectuarea unei determinări a adresei
 • Acțiune de remediere în cazul unei confuzii

Informațiile trebuie să fie clare, ușor de înțeles și sub formă de text. Printre altele, este suficient un e-mail. O primă scrisoare de punere în întârziere este trimisă în mod regulat oricum. Cererile orale de plată, cum ar fi prin telefon, nu respectă totuși formularul prescris.

Limitarea taxelor de colectare

Accentul modificării legii este limitarea taxelor de colectare admisibile. În general, acestea ar trebui să fie cu 30% mai mici. Limitarea este cea mai puternică în cazul creanțelor mici.

Pentru creanțele incontestabile de până la 50 de euro, taxele pentru primul memento pot fi de maximum 15 euro, pentru al doilea memento doar până la 27 de euro. Pentru daunele de peste 50 de euro, în viitor se va permite maxim 0,5 ori taxa. În cazuri extinse sau deosebit de dificile, este permisă maxim 0,9 ori taxa. În prezent, se percepe de obicei o taxă de 1,0 până la 1,3 ori mai mare.

Taxa este stabilită prin Legea privind remunerația avocaților (RVG), pe baza valorii creanței principale. Pentru o creanță de până la 500 de euro, o taxă de 0,5 ori are ca rezultat o sumă de 24,50 euro. La 0,9 ori taxa, este de 44,10 euro. Pentru daunele de până la 1.000 de euro, aceasta este de 44 de euro, respectiv 79,20 de euro. În plus, se poate adăuga o sumă forfetară pentru cheltuieli de până la maximum 20 de euro și impozitul pe vânzări, aceasta din urmă numai dacă creditorul are dreptul la deducerea impozitului pe intrare.

În cazul în care un debitor contestă în mod greșit cererea, o taxă de până la 1,3 ori taxa va fi permisă în temeiul RVG în viitor. Până la 500 de euro, rezultă o sumă de 63,70 euro.

Dacă se aprobă plata în rate, este necesară în mod regulat o taxă suplimentară pentru acord. În viitor, aceasta va fi plafonată la 0,7 ori mai mult decât taxa conform RVG, comparativ cu taxa permisă anterior de 1,5 ori mai mare decât taxa. Cu toate acestea, în loc de 20%, 50% din valoarea creanței principale va fi permisă ca bază de calcul în viitor.

O altă limită de taxe se aplică agențiilor de colectare a datoriilor și avocaților atunci când lucrează împreună. Dacă ambii au fost însărcinați să colecteze o creanță, un astfel de ordin dublu a condus până acum la costuri mai mari pentru debitor decât cu un singur ordin. În viitor, un debitor va trebui să plătească doar costuri egale cu onorariile legale. În schimb, diferențele existente între avocați și furnizorii de servicii de colectare a datoriilor nu se mai aplică. Celor din urmă li se permite acum să pretindă aceleași onorarii ca și avocații în procedurile judiciare.

Cerere de înregistrare nouă

Reglementări mai stricte se aplică și înregistrării ca furnizor de servicii de colectare a datoriilor. În cazul unei noi înregistrări începând cu luna octombrie, aceștia trebuie acum să explice și conținutul activităților lor. Furnizorii de servicii de colectare care sunt deja înregistrați trebuie să anunțe autoritatea de supraveghere responsabilă pentru aceștia până la 30 iunie 2022. De obicei, aceasta este o instanță regională superioară specifică din statul dvs. Nu sunt permise servicii de colectare fără înregistrare. În prezent sunt înregistrați aproximativ 2.100 de furnizori de servicii de colectare a datoriilor.

Contracte de consum mai echitabile

Începând din octombrie, vor intra în vigoare regulile individuale ale legii pentru contractele echitabile ale consumatorilor.

Oricine face publicitate telefonică către un consumator trebuie să documenteze în viitor consimțământul său publicitar expres și să îl păstreze cel puțin cinci ani. În calitate de autoritate de control, Agenția Federală pentru Rețea poate solicita imediat transmiterea documentației. Încălcările pot duce la o amendă de până la 50.000 de euro.

Excluderea posibilității în ceea ce privește termenii și condițiile generale ca consumatorii să atribuie creanțe monetare va fi interzisă pentru contractele încheiate din octombrie 2021. În cazul în care alte revendicări sunt excluse din cesiune, utilizatorul termenilor și condițiilor trebuie să aibă un interes major asupra acestora, care să merite protecție. Această restricție facilitează consumatorilor să atribuie altora pretenții împotriva utilizatorilor unor astfel de termeni și condiții și astfel să poată apărea ca martori în cererile de despăgubire împotriva lor, de exemplu.

Alte reguli prietenoase consumatorilor vor intra în vigoare anul viitor, cum ar fi un buton obligatoriu de anulare în zona online, pentru a facilita anularea contractelor. De asemenea, intră în vigoare reguli care să faciliteze rezilierea contractelor care sunt reînnoite automat.

Testările de Corona trebuie plătite personal

Începând cu 11 octombrie 2021, Ordonanța privind testul Coronavirus prevede că persoanele asimptomatice trebuie să suporte singuri costurile testului dacă au o posibilă vaccinare Covid 19. Testele rămân gratuite:

 • dacă vaccinarea este contraindicată din punct de vedere medical, chiar dacă a fost disponibilă doar cu trei luni înainte de test,
 • la vârsta maximă de doisprezece ani și trei luni în momentul testului,
 • până la sfârșitul anului 2021 pentru toți minorii și femeile însărcinate,
 • testarea gratuită din carantină din cauza infecției dovedite,
 • pentru participanții care au participat la studii privind eficacitatea vaccinului cu până la trei luni înainte de testare,
 • și pentru studenții din străinătate care au fost vaccinați cu un vaccin care nu este recunoscut în Germania.

Reducerea indemnizației de muncă de scurtă durată până la sfârșitul anului 2021

Accesul redus la indemnizația de muncă de scurtă durată ca urmare a pandemiei de coroană se aplică ca urmare a unei prelungiri reînnoite până la 31 decembrie 2021. Același lucru se aplică rambursării contribuțiilor de asigurări sociale și posibilității de venituri suplimentare dintr-un nou început mini-job.

Termenele de depunere a cererilor pentru ajutorul Corona se încheie

Conform stării actuale, termenele limită de depunere a cererilor pentru mai multe programe de ajutor de stat create ca urmare a pandemiei de coroană se vor încheia la 31 octombrie 2021. Prin urmare, persoanele afectate ar trebui să verifice în timp util sau să le verifice dacă primesc beneficii. În special, companiile afectate de inundații din iulie 2021 pot solicita acum și ajutorul de legătură III Plus. Termenul limită pentru depunerea cererilor 31 octombrie 2021 se aplică în mod specific pentru:

 • Ajutor pentru punte III Plus
 • Ajutor de punte III
 • Reporniți Help Plus
 • Reporniți ajutorul

Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.ueberbrueckungshilfe-unternehmen.de .

Termenul limită pentru depunerea declarației fiscale

31 octombrie 2021 este anul acesta în mod excepțional din cauza pandemiei corona, termenul limită pentru depunerea declarației de impozit pe venit pentru 2020. Întrucât 31 octombrie 2021 cade într-o duminică și 1 noiembrie 2021 este o sărbătoare publică în unele state federale din cauza tuturor Ziua Sfinților, termenul limită de depunere a fost amânat la 2 noiembrie 2021 în unele cazuri.

Pentru declarațiile privind impozitul pe venit care sunt pregătite cu ajutorul unui consilier fiscal sau al unei asociații de ajutor pentru impozitul pe venit, cu toate acestea, ultima dată de depunere este 31 mai 2022. În cazul depunerii cu întârziere, există riscul întârzierii plății, a penalităților de penalizare și a unei estimări fiscale.

Certificat electronic de incapacitate de muncă

Certificatul galbenă este un model întrerupt. Din octombrie, medicii vor putea notifica electronic asigurările de sănătate cu privire la un concediu medical. Practicile care încă nu dispun de echipamentele necesare pentru certificatul electronic de incapacitate de muncă (eAU) trebuie să creeze acest lucru până la sfârșitul anului 2021. Până atunci se va aplica un acord tranzitoriu.

Din iulie 2022, asigurările de sănătate le vor transmite, de asemenea, electronic angajatorilor. Angajații aflați în concediu medical continuă să primească un certificat de hârtie AU pentru angajatorul lor.

Legea tehnologiei legale pentru o concurență mai loială 

Așa-numitul Legal Tech Act este menit să atenueze condițiile inegale în furnizarea de servicii juridice. Motivul pentru aceasta este gama tot mai mare de servicii juridice care sunt furnizate pe baza unei licențe de colectare. Prin urmare, furnizorii lor sunt supuși unor restricții legale diferite în comparație cu avocații.

Acest lucru se aplică în special eventualelor acorduri privind taxele de succes și finanțarea propriilor litigii. Legea privind legea tehnică, care este denumită de fapt o lege pentru promovarea ofertelor prietenoase consumatorilor pe piața serviciilor juridice, își propune să contracareze acest lucru. 

Obligația stației de benzină de a compara costurile cu energia

Stațiile de benzină cu mai mult de șase pompe de benzină sunt obligate să compare costurile diferitelor surse de energie începând cu luna octombrie. Trebuie precizat câți euro la 100 km se pot aștepta pentru o mașină mică sau pentru o mașină de clasă medie / superioară atunci când funcționează cu următoarele surse de energie:

 • Super E5
 • Super E10
 • motorină
 • actual
 • Gaz natural (GNC)
 • Autogaz (GPL)
 • hidrogen

Operatorii de benzinărie afectați trebuie să facă comparația vizibilă la pompele de benzină sau în sala de vânzare.

Administrarea platformelor de tranzacționare criminală pe internet va fi pedepsită în viitor

Codul penal (StGB) criminalizează în mod expres funcționarea platformelor de tranzacționare penală pe internet în noua secțiune 127 din StGB. Aceasta prevede închisoare de până la zece ani. Orice infrastructură virtuală din zonele liber accesibile și restricționate ale internetului care oferă posibilitatea de a oferi sau schimba persoane, bunuri, servicii sau conținut este considerată o platformă de tranzacționare pe internet.

Pe lângă infracțiuni, infracțiunile relevante care au loc pentru răspunderea penală în temeiul articolului 127 StGB includ multe alte infracțiuni, cum ar fi infracțiunile narcotice, sediția și încălcarea drepturilor de proprietate industrială. Infracțiunile sunt toate infracțiuni care amenință cel puțin un an de închisoare ca pedeapsă.

Urmărirea (Stalking-ul )devine din ce în ce mai pedepsită

Stalking-ul este o infracțiune din 2007. De atunci, infracțiunea desemnată ca urmărire a fost deja găsită în secțiunea 238 din Codul penal. Din octombrie, condițiile preliminare pentru infracțiune se vor schimba din nou. Propoziția crește și ea.

În loc să alerge „persistent” după victimă, este suficient ca un făptuitor să alerge după victimă „în mod repetat”. Din partea victimei, este suficient dacă reconstituirea a „deja nesemnificativ” mai degrabă decât „grav” afectat modul în care trăiesc.

Alte acte comise online și, prin urmare, denumite cyberstalking sunt, de asemenea, incriminate. Pregătirea, precum și spionarea sau interceptarea datelor în detrimentul unei victime de urmărire, a uneia dintre rudele sale sau a unei alte persoane apropiate sunt, de asemenea, incluse acum. Acest lucru se aplică și în cazul în care un făptuitor diseminează imagini ale persoanelor menționate anterior sau face conținut disprețuitor sau degradant public despre acestea sau le face accesibile publicului.

Au fost extinse și exemplele standard pentru cazuri deosebit de grave, pentru care există riscul închisorii de la trei luni la cinci ani. Utilizarea unui program de calculator pentru a spiona digital alte persoane este considerată un caz deosebit de grav. Același lucru se aplică diseminării imaginilor sau a conținutului obținut prin spionaj.

Prostituția forțată va fi pedepsita mult mai drastic

Încă din octombrie, clienții trebuie să se aștepte la o pedeapsă dacă neglijează recunoașterea prostituției forțate în timp ce se angajează într-un act sexual. Până în prezent, un pretendent a trebuit să cunoască situația dificilă sau cel puțin să o considere posibilă. Pe de altă parte, în cazul imprudenței, este suficientă o judecată greșită din neglijență gravă. Conform articolului 232a StGB, clienții riscă până la trei ani de închisoare sau o amendă.

Rețelele sociale trebuie să verifice și mai mult conținut penal

Legea privind aplicarea rețelelor a obligat furnizorii de rețele sociale să ia măsuri împotriva infracțiunilor motivate de ură și a altor conținuturi criminale pe platformele lor din octombrie 2017. Modificările care sunt în vigoare începând cu 28 iunie 2021 necesită opțiuni de raportare și mai simple pentru conținutul criminal. Datele de la utilizatorii care le diseminează pot fi solicitate și mai ușor de la furnizori. Deciziile furnizorilor de rețele sociale sunt, de asemenea, examinate mai îndeaproape. O nouă procedură de contraprezentare ar trebui să contribuie la aceasta. Utilizatorii pot solicita ca un furnizor să revizuiască și să își justifice decizia. Acest lucru se aplică atât utilizatorilor al căror conținut a fost reclamat, cât și utilizatorilor care s-au plâns de conținut.

Din octombrie, această procedură de contraprezentare va fi obligatorie și pentru furnizorii care nu oferă servicii de platformă de partajare video. Pentru cei care le oferă, procedura se aplică și conținutului care nu este videoclipuri sau difuzări generate de utilizatori.

Din octombrie 2017 până în iunie 2021, Oficiul Federal al Justiției, care este responsabil pentru urmărirea penală, supravegherea și ordonanțarea conform Legii privind aplicarea rețelei, a primit 1.550 de rapoarte. Acest număr este cu mult sub cele 25.000 de rapoarte preconizate de legiuitor pe an.

Taxa camioanelor a fost redusă retrospectiv

Motivul reducerii taxelor pentru camioane este o hotărâre a Curții Europene de Justiție (CEJ). După aceea, Germania a perceput taxe de trecere prea mari de ani de zile, deoarece includeau și costuri pentru poliția rutieră, contrar legislației europene (hotărârea din 28 octombrie 2020, Az.: C 321/19).

Ajustarea taxelor se aplică retrospectiv la 28 octombrie 2020. Cu toate acestea, rambursările sunt disponibile numai la cerere. Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri dorește să facă acest lucru cât mai simplu posibil și să informeze despre acest lucru pe site-ul său web. Suma rambursării se calculează după cum urmează:

Anterior în cenți / kmDin 28 octombrie 2020 în cenți / kmRambursare în cenți / km
7,5 t până la mai puțin de 12 t GVW8.06.51.5
12 t la 18 t GVW11.511.20,3
Peste 18 t GVW cu până la 3 axe16.015.50,5
Peste 18 t GVW cu 4 sau mai multe osii17.416.90,5
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu