Fitbit probleme la nivel global

Cate stele merita presa?0 Votes

Compania americana Fitbit întâmpină probleme la nivel global.

O mare parte dintre clienti, cer retragerea tuturor modelelor de bratari si ceasuri pe motiv de nesiguranta.

In urma cu aproximativ doua luni, compania Fitbit care vinde produse in 39 de mii de magazine din peste 100 de tari, a recunoscut ca modelul Ionic intampina probleme la incalzirea excesiva, ce a dus la arsuri de gradul 2 si 3 la unii utilizatori.

Dupa cele peste 100 de plangeri facute de clientii din toata lumea, compania a recunoscut problema si a acceptat acestora sa returneze ceasurile, oferindule banii inapoi pe ele desi nu mai erau noi, ori le-a oferit reduceri la achizitionarea unui model noul.

Din pacate pentru companie, o foarte mare parte dintre ei nu au acceptat acest lucru si au deschis un proces coletiv, unde li se cere retragerea tuturor ceasurilor si bratarilor de fitness de pe piata, acuzand ca toate modelele pe care ei le vand, aici se numara modelele: Inspire, Blaze, Versa si Sense, nu ofera siguranta pentru utilizare si pun viata in pericol.

Compania neaga toate aceste acuzatii spunand ca problema provine de la igiena clientilor si nu a produselor pe care ei le vand. In documentul depus la tribunalul din SUA este specificat faptul ca intentia cumpararii acestor ceasuri a fost sa ofere ajutor la un stil de viata sanatos, sa urmareasca activitatea fizica si sa poata urmarii arderea caloriilor dar nu si a pielii.

Reclamantii sustin ca aceste arsuri au provenit de la modele Versa 2 si Versa Lite, ei spunand si ca utilizatorii de Sense au intampinat aceleasi probleme avand poze ca proba la proces. Totodata clientii acuza ca returnarea banilor este foarte lenta, ei neprimind nici macar banii pe produsele Ionic desi au solicitat acest lucru.

Cate stele merita presa?0 Votes