Volskwagen va colabora cu firma americana Qualcomm

Cate stele merita presa?0 Votes

Volskwagen a incheiat un contract de colaborare cu producatorul de cipuri american Qualcomm pentru extinderea tehnoligiei de conducere automate.

Potrivit unei stiri oferite de jurnalul Handelsblat, producatorul german de autoturisme Volkswagen va colabora cu firma americana Qualcomm pentru dezoltarea noilor cipuri ce vor fi implementate in viitoarele modele incepand cu anul 2026, colaborare valabila pana in anul 2031.

Qualcomm cu sediul in California, este o corporatie multinationala ce a avut un venit de peste 33 de miliarde de dolari in anul 2021, brevetata pentru standardele de comunicare mobila, cunoscuta pentru dezoltarea de cipuri 2G, 3G, 4G si 5G, de asemenea pentru dezoltarea de semiconducori si software la nivelul unor modele de masini, ceasuri, laptopuri, smartphone-uri si alte dispozitive de acest gen.

La jumatatea lunii aprilie Presedintele Consiliului de Administrare al Volskwagen pe numele lui Herbert Diess, a mers personal la sediul Qualcomm din america pentru a stabili conditiile de colaborare, iar suma la care se va ajunge in urma acestei colaborari va costa firma germana aproximativ 1 miliard de euro, potrivit surselor.

Cate stele merita presa?0 Votes