ARBIDOL MAXIMUM – INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE

In urma multor mesaje si emailuri primite la redacție cu întrebarea, ce este conține ARBIDOL si cat este de bun, am hotărât sa va punem la dispoziție, datele producătorului.

ATENTIE: Traducere cu Google

Dozare 200 mg – capsule nr. 10 de la alb sau alb cu o nuanță de culoare galben-verzui sau crem până la galben deschis sau galben deschis cu o nuanță verzuie.

  • Tratament: 200 mg x 4 ori pe zi, 5 zile
  • Profilaxia post-expunere: 200 mg x 1 dată pe zi, 10-14 zile
  • Profilaxie sezonieră: 200 mg x 2 ori pe săptămână, 3 săptămâni

Număr de înregistrare: ЛП-002690 din 31.10.2014

Denumirea comercială a medicamentului: Arbidol® Maximum

Denumire comună internațională : Umifenovir

Forma de dozare: capsule

Compoziție pentru o capsulă:

Ingredient activ : clorhidrat de umifenovir monohidrat (în termeni de clorhidrat de umifenovir) – 207 mg (în termeni de clorhidrat de umifenovir) – 200 mg.

Excipienți: amidon de cartofi – 45,67 mg, celuloză microcristalină – 11,20 mg, dioxid de siliciu coloidal (aerosil) – 2,80 mg, povidonă (kollidon 25) – 7,73 mg, stearat de calciu – 2,80 mg, conținutul de croscarmeloză de sodiu – 2,80 mg conținutul de a capsulei – 280 mg.

Capsule gelatinoase tari nr. 0:

Compoziția învelișului capsulei (corp și capac): dioxid de titan (E 171) – 1,92 mg, gelatină – 94,08 mg. Greutatea totală a capsulei este de 376 mg.

Descriere

Capsule gelatinoase tari nr. 0, albe. Conținutul capsulei este un amestec care conține granule și pulbere de la alb sau alb cu o nuanță galben-verzuie sau crem până la galben deschis sau galben deschis cu o nuanță verzuie.

Grupa farmacoterapeutică: agent antiviral.

Cod ATX: J05AX13

Proprietăți farmacologice

Farmacodinamica

Agent antiviral. Inhibă în mod specific virusurile gripale A și B in vitro ( virusul gripal A, B ), inclusiv subtipurile A ( H1 N1) pdm09 și A ( H5 N1) foarte patogeni , precum și alte virusuri care provoacă infecții virale respiratorii acute (ARVI) (coronavirus). ( oronavirus ) asociat cu sindrom respirator acut sever (SARS), rinovirus ( Rinovirus ), adenovirus ( Adenovirus ), virus respirator sincițial ( Pneumovirus ) și virus parainfluenza ( Paramixovirus ). În cercetarein vitro suprimă în mod specific virusul SARS-CoV-2, care provoacă o nouă infecție cu coronavirus (COVID-19). EC50 (jumătate de concentrație maximă efectivă) în celulele Vero E6 este de 4,11 μmol, ceea ce corespunde la 2,11 μg / ml. Relevanța clinică a acestui lucru necesită studii suplimentare.

Conform mecanismului de acțiune antivirală, aparține inhibitorilor de fuziune (fuziune), interacționează cu hemaglutinina virusului și previne fuziunea membranei lipidice a virusului și a membranelor celulare. Are un efect imunomodulator moderat, crește rezistența organismului la infecțiile virale. Are activitate de inducere a interferonului – într-un studiu pe șoareci, inducerea interferonilor a fost observată deja după 16 ore, iar titruri mari de interferoni au rămas în sânge până la 48 de ore după administrare. Stimulează reacțiile celulare și umorale ale imunității: crește numărul de limfocite din sânge, în special celulele T (CD3), crește numărul de T-helper (CD4), fără a afecta nivelul de T-supresori (CD8), normalizează indice imunoregulator, stimulează funcția fagocitară a macrofagelor și crește numărul de celule natural killer (celule NK).

Eficacitatea terapeutică în infecțiile virale se manifestă printr-o scădere a duratei și severității evoluției bolii și a principalelor sale simptome, precum și printr-o scădere a incidenței complicațiilor asociate cu o infecție virală și exacerbări ale bolilor bacteriene cronice.

În tratamentul gripei sau ARVI la pacienții adulți, un studiu clinic a arătat că efectul medicamentului la pacienții adulți este cel mai pronunțat în perioada acută a bolii și se manifestă printr-o reducere a rezoluției simptomelor bolii, o scădere a severității manifestărilor bolii și o reducere a timpului de eliminare a virusului.

Terapia cu medicament duce la o frecvență mai mare de ameliorare a simptomelor bolii în a treia zi de terapie în comparație cu placebo – la 60 de ore după începerea terapiei, rezoluția tuturor simptomelor gripei confirmate de laborator este de peste 5 ori mai mare decât în grupul placebo.

A fost stabilit un efect semnificativ al medicamentului asupra ratei de eliminare a virusului gripal, care, în special, sa manifestat printr-o scădere a frecvenței de detectare a virusului ARN în a 4-a zi.

Se referă la medicamente cu toxicitate scăzută (DL50> 4 g/kg). Nu are niciun efect negativ asupra corpului uman atunci când este administrat oral în dozele recomandate.

Farmacocinetica

Este rapid absorbit și distribuit în organe și țesuturi. Concentrația maximă în plasma sanguină atunci când se administrează în doză de 50 mg se atinge după 1,2 ore, la o doză de 100 mg – după 1,5 ore.Se metabolizează în ficat. Timpul de înjumătățire este în medie 17-21 ore.Aproximativ 40% este excretat nemodificat, în principal cu bilă (38,9%) și în cantitate mică prin rinichi (0,12%). În prima zi, 90% din doza administrată este excretată.

Indicatii de utilizare

Prevenirea și tratamentul la adulți și copii de la 12 ani: gripa A și B, alte infecții virale respiratorii acute.

Terapia complexă a infecției cu herpes recurent.

Prevenirea complicațiilor infecțioase postoperatorii.

Terapia complexă a infecțiilor intestinale acute de etiologie cu rotavirus la copiii peste 12 ani.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la umifenovir sau orice componentă a medicamentului; copii sub 12 ani. Primul trimestru de sarcină. Perioada de alăptare.

Cu grija

Al doilea și al treilea trimestru de sarcină.

Aplicare în timpul sarcinii și în timpul alăptării

În studiile pe animale, nu au fost identificate efecte nocive asupra cursului sarcinii, dezvoltării embrionare și fetale, travaliului și dezvoltării postnatale.

Utilizarea medicamentului Arbidol® Maximum în primul trimestru de sarcină este contraindicată.

În al doilea și al treilea trimestru de sarcină, Arbidol® Maximum poate fi utilizat numai pentru tratamentul și prevenirea gripei și dacă beneficiul dorit pentru mamă depășește riscul potențial pentru făt. Raportul beneficiu/risc este determinat de medicul curant.

Nu se știe dacă Arbidol® Maximum trece în laptele matern la femei în timpul alăptării. Dacă trebuie să utilizați Arbidol® Maximum, ar trebui să opriți alăptarea.

Mod de administrare și dozare

Înăuntru, înainte de masă.

Doză unică pentru adulți și copii peste 12 ani – 200 mg (1 capsulă).

IndicaţieSchema de administrare a
medicamentului
La adulți și copii peste 12 ani:
Profilaxia nespecifică în timpul unei epidemii de gripă și alte infecții virale respiratorii acuteîntr-o singură doză de
2 ori pe săptămână timp de 3 săptămâni.
Profilaxia nespecifică în contact direct cu pacienții cu gripă și alte infecții virale respiratorii acuteîntr-o singură doză
1 dată pe zi timp de 10-14 zile.
Tratamentul gripei și al altor infecții virale respiratorii acuteîntr-o singură doză de
4 ori pe zi
(la fiecare 6 ore) timp de 5 zile.
Terapia complexă a infecției cu herpes recurentîntr-o singură doză de
4 ori pe zi
(la fiecare 6 ore) timp de 5-7 zile, apoi într-o singură doză de 2 ori pe săptămână timp de 4 săptămâni.
Prevenirea complicațiilor infecțioase postoperatoriiîntr-o singură doză cu
2 zile înainte de operație, apoi la 2 și 5 zile după operație.
La copii de la 12 ani:
Terapia complexă a infecțiilor intestinale acute de etiologie cu rotavirusîntr-o singură doză de
4 ori pe zi
(la fiecare 6 ore) timp de 5 zile.

Administrarea medicamentului începe din momentul în care apar primele simptome ale gripei și ale altor infecții virale respiratorii acute, de preferință nu mai târziu de 3 zile de la debutul bolii.

Dacă, după utilizarea medicamentului Arbidol® Maximum timp de trei zile în tratamentul gripei și al altor infecții virale respiratorii acute, severitatea simptomelor bolii, inclusiv temperatura ridicată (38 ° C sau mai mult), persistă, atunci ar trebui să vă consultați un medic pentru a evalua fezabilitatea luării medicamentului.

Utilizați medicamentul numai conform indicațiilor, modului de administrare și a dozelor indicate în instrucțiuni.

În tratamentul gripei și al infecțiilor virale respiratorii acute, este posibilă terapia simptomatică concomitentă, inclusiv utilizarea de medicamente antipiretice, mucolitice și vasoconstrictoare locale.

Efect secundar

Medicamentul Arbidol® Maximum se referă la medicamente cu toxicitate scăzută și este de obicei bine tolerat.

Efectele secundare sunt rare, de obicei ușoare până la moderate și tranzitorii.

Incidența reacțiilor adverse la medicamente este determinată în conformitate cu clasificarea OMS: foarte des (cu o frecvență mai mare de 1/10), adesea (cu o frecvență de cel puțin 1/100, dar mai puțin de 1/10), rar (cu o frecvență de cel puțin 1/1000, dar mai mică de 1/100), rar (cu o frecvență de cel puțin 1/10000, dar mai mică de 1/1000), foarte rar (cu o frecvență mai mică de 1/ 10000), frecvența este necunoscută (nu poate fi stabilită din datele disponibile).

Tulburări ale sistemului imunitar : rareori – reacții alergice.

Dacă vreuna dintre reacțiile adverse indicate în instrucțiuni este agravată sau observați orice alte reacții adverse care nu sunt enumerate în instrucțiuni, informați-vă medicul.

Supradozaj

Nu a verificat.

Interacțiuni cu alte medicamente

Când a fost administrat împreună cu alte medicamente, nu au fost observate efecte negative.

Nu au fost efectuate studii clinice speciale dedicate studiului interacțiunilor medicamentului Arbidol® Maximum cu alte medicamente.

Informațiile privind prezența unei interacțiuni nedorite cu medicamente antipiretice, mucolitice și vasoconstrictoare locale în condițiile unui studiu clinic nu au fost identificate.

Instrucțiuni Speciale

Este necesar să se respecte schema și durata aportului de droguri recomandate în instrucțiuni. În cazul lipsei unei doze de medicament, doza omisă trebuie luată cât mai devreme posibil, iar cursul de administrare a medicamentului trebuie continuat conform schemei începute.

Dacă, după utilizarea medicamentului Arbidol® Maximum timp de trei zile în tratamentul gripei și al altor infecții virale respiratorii acute, severitatea simptomelor bolii, inclusiv temperatura ridicată (38 ° C sau mai mult), persistă, atunci ar trebui să vă consultați un medic pentru a evalua fezabilitatea luării medicamentului.

Influență asupra capacității de a conduce vehicule și mecanisme

Nu prezintă activitate neurotropă centrală și poate fi utilizat în practica medicală la persoane de diferite profesii, incl. necesitând o atenție sporită și coordonare a mișcărilor (șoferi de transport, operatori etc.).

Formular de eliberare

Capsule 200 mg.

10 capsule într-un blister din folie de clorură de polivinil și folie de aluminiu lăcuită.

1 sau 2 pachete de contur cu instrucțiuni de utilizare sunt plasate într-o cutie de carton.

Conditii de depozitare

A se păstra la o temperatură care să nu depășească 25 ° C. A nu se lasa la indemana copiilor.

Termen de valabilitate

2 ani. A nu se utiliza după data de expirare imprimată pe ambalaj.

Conditii de vacanta

Disponibil fără prescripție medicală.

Deținătorul autorizației de introducere pe piață/Organizația de revendicări ale consumatorilor

OTCPharm JSC, Rusia
123112, Moscova, st. Testovskaya,
etajul 10 12, pom. II, camera. 29
Tel.: +7 (800) 775-98-19
Fax: +7 (495) 221-18-02
www.otcpharm.ru
www.arbidol.ru

Producător

SA „Pharmstandard-Leksredstva”
305022, Rusia, Kursk,
st. 2nd Aggregatnaya, 1a / 18,
tel./fax: (4712) 34-03-13,
www.pharmstd.ru

Sursa: https://arbidol.ru/instruktsiya-arbidol-maximum.html

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu