Legea privind avortul: Guvernul SUA da in judecata Texas-ul

Guvernul SUA a dat în judecată statul Texas într-o dispută cu privire la noua și foarte strictă lege a avortului. Legea este „în mod clar neconstituțională”, potrivit secretarului de justiție Merrick Garland. Așa-numita lege “a bătăilor inimii” interzice avortul din aproximativ a șasea săptămână.

Cea mai strictă lege a avortului din Statele Unite este în Texas a intrat în vigoare la începutul acestei luni. Legea interzice avortul din momentul în care bătăile inimii fătului pot fi determinate. Acesta este cazul în jurul celei de-a șasea săptămâni de sarcină, când multe femei nici măcar nu știu că sunt însărcinate. Chiar și în cazul violului sau incestului, legea nu prevede nicio excepție.

„vânătorii de recompense”
Există, de asemenea, indignare că nu autoritățile texane ar trebui să aplice noile reglementări, ci persoane fizice. Cetățenii sunt încurajați să îi pârască pe femeile cu avort după a șasea săptămână. Acest lucru ar putea afecta clinicile de avort sau angajații acestora, de exemplu, dar și rudele femeilor însărcinate sau un șofer de taxi care o duce pe femeie la clinică. Reclamanții vor primi 10.000 de dolari dacă vor fi condamnați. Ministrul Justiției Garland a vorbit despre „vânători de recompense” în acest context.

Președintele Joe Biden a criticat aspru legea din Texas săptămâna trecută și a anunțat că administrația sa va lua măsuri decisive împotriva acesteia. Planned Parenthood, o organizație care operează clinici de avort, i-a mulțumit joi lui Biden că „a folosit toată puterea guvernului federal pentru a proteja texanii de această lege periculoasă și nedreaptă”.

Într-o declarație, joi, ministrul justiției a făcut referire la o hotărâre importantă din 1973 a Curții Supreme, care legaliza avortul. Oponenții avortului speră că Curtea Supremă ar putea anula hotărârea din cazul „Roe vs. Wade”. Săptămâna trecută, instanța supremă a respins o moțiune urgentă împotriva legii. Curtea Supremă nu a invocat motive de fond, ci procedurale.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu