DIN CAUZA NOII VARIANTE, Lauterbach avertizează din nou împotriva Corona

Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach (60 de ani, SPD), a comentat noua variantă Corona EG.5.

Pe X (fostul Twitter), Lauterbach a împărtășit contribuția epidemiologului american Eric Feigl-Ding (40 de ani). El scrie că spitalizările Corona în New York s-au dublat. În același timp, varianta EG.5 se răspândea puternic. Datele sunt “foarte îngrijorătoare”, explică americanul și face apel la purtarea de măști.

Experții nu consideră deocamdată că noua variantă corona este periculoasă. “După părerea mea, EG.5 nu prezintă un pericol deosebit”, a declarat Richard Neher, șeful grupului de cercetare Evolution of Viruses and Bacteria de la Biozentrum al Universității din Basel.

Varianta EG.5 are o mutație care ar putea duce la o scăpare mai ușoară de sistemul imunitar. “Dar aceeași mutație se găsește și în alte variante”, a explicat Neher. “Varianta este remarcabilă pentru că este comună în China – și, prin urmare, într-o populație mare – și a crescut rapid acolo în ultimele săptămâni”.

EG.5 se răspândește și în Germania

Cercetătorul a continuat: “Trebuie să presupunem cu siguranță că, odată cu sfârșitul verii și după o fază de număr foarte scăzut de cazuri, cifrele vor crește din nou”, a spus Neher. “Dar EG.5 nu este fundamental diferită de alte variante, ci prezintă o evoluție treptată – dar rapidă – așa cum am observat de ceva timp pentru Sars-CoV-2”.

La nivel mondial, răspândirea EG.5 a crescut de la 7,6% din cazurile de corona raportate la 17,4% (săptămâna 17-23 iulie) în patru săptămâni de la jumătatea lunii iunie, a raportat OMS. În Germania, EG.5 a fost înregistrat pentru prima dată la sfârșitul lunii martie 2023, potrivit Institutului Robert Koch, iar în prezent se răspândește și aici.

Potrivit Ministerului Federal al Sănătății, incidența pe șapte zile în Germania este de trei cazuri la 100.000 de locuitori. Aceasta, potrivit ministerului, reprezintă o creștere de 29% față de săptămâna precedentă – când a fost de două cazuri la 100.000 de locuitori.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu