Aproape 80% din cazurile severe de COVID19 din spitalele israeliene în rândul persoanelor vaccinate

Prof. Yaakov Jerris, șeful departamentului de coronavirus de la Spitalul Ichilov din Tel Aviv, a explicat într-un interviu că în clinica sa au apărut cazuri severe de COVID19, în special la pacienții complet vaccinați. Jerris subliniază: „Deci vaccinul nu are sens pentru bolile grave”.

Prof. Yaakov Jerris, șeful secției de coronavirus de la Spitalul Ichilov din Centrul Medical Tel Aviv Sourasky, a declarat într-un interviu acordat Canalului 13 din Israel că 80% din cazurile severe de COVID din secția sa au avut loc la pacienți complet vaccinați. De aici concluzionează că vaccinul corona „nu are nicio semnificație pentru bolile grave”. 

Spre deosebire de percepția media și socială conform căreia majoritatea spitalelor israeliene sunt suprasolicitate cu pacienți COVID nevaccinați, potrivit profesorului, situația este exact inversă:

„În acest moment, majoritatea cazurilor noastre grave sunt vaccinate. Au avut cel puțin trei injecții. Între șaptezeci și optzeci la sută din cazurile severe sunt vaccinate. Deci vaccinul nu înseamnă boală gravă, motiv pentru care doar douăzeci până la douăzeci… cinci la sută dintre pacienții noștri sunt nevaccinați”.

Israel365 -News a completat declarația prof. Jerris cu privire la subiectul „persoanelor nevaccinate din unitățile de terapie intensivă” pentru cititorii israelieni cu informații suplimentare:

„Declarațiile lui Jerris sunt în concordanță cu un raport al guvernului german care a constatat că mai mult de 78,6% dintre cazurile raportate de varianta omicron COVID-19 în acea țară au apărut la persoane vaccinate. 4.020 de persoane implicate în studiul cu Omicron infectat – reprezentând 95,6% dintre toate cazurile – au primit cel puțin două doze de vaccin COVID-19, ceea ce înseamnă că persoanele vaccinate au șanse de 3,7 ori mai mari de a contracta varianta.”

Potrivit Israel National News , la o reuniune a cabinetului parlamentului israelian de duminica trecută, prof. Jerris le-a informat și miniștrilor prezenți cu privire la chestiuni de definiție referitoare la regimul de „raportare a cazurilor severe de COVID”:

„Definirea unui pacient cu COVID sever este problematică. De exemplu, un pacient cu boală pulmonară cronică are întotdeauna un nivel scăzut de oxigen, dar acum are un rezultat pozitiv la testul de coronavirus, ceea ce îl face din punct de vedere tehnic un „pacient sever cu coronavirus”. Dar asta nu este corect. . Pacientul se află într-o stare dificilă doar pentru că are o afecțiune de bază gravă.”

Într-un articol din 3 februarie, Jüdische Allgemeine a  explicat , de asemenea, că Israelul „ar putea avea în curând valul Omicron în spate”. Ministrul israelian al Sănătății, Nitzan Horowitz, a dat motive de speranță. Deși a avertizat, pe de o parte, că „numărul de pacienți grav bolnavi de COVID-19 este probabil să continue să crească”, el a explicat că numărul de noi infecții cu varianta foarte contagioasă este în scădere: „Scăderea constantă a R. valoarea, care arată câte persoane sunt infectate, în prezent 0,91 indică, de asemenea, sfârșitul acestui focar.” Potrivit ministerului, 1.085 de pacienți erau în stare gravă până marți, 260 de pacienți fiind conectați la ventilatoare. Israelul are 9,

Jüdische Allgemeine îl citează, de asemenea, pe prof. Jerris, care a fost prezent cu alți reprezentanți ai spitalului la o reuniune a cabinetului de la Tel Aviv, marți săptămâna aceasta. Când a fost întrebat dacă sistemul de sănătate israelian a fost vreodată în pragul „colapsului” în timpul crizei corona, el a răspuns:

„Nu ne-am prăbușit niciodată în cei doi ani de pandemie. Prăbușirea a fost mai degrabă psihologică decât fizică. Ne-am prăbușit în ceea ce privește suprasolicitarea pacienților? Nu, nu îmi amintesc să se fi întâmplat asta”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu