Deja 74 de plângeri constituționale: val de procese împotriva vaccinării obligatorii pentru asistente și medici

Potrivit informațiilor FOCUS, Curtea Constituțională Federală din Karlsruhe a primit până acum 74 de plângeri constituționale de la aproximativ 300 de persoane afectate împotriva cerinței statutare de vaccinare în sistemul de sănătate. Reclamanții din clinici, cabinete medicale și servicii de asistență medicală se plâng că le-au fost încălcate drepturile fundamentale. Pentru că nu vor să fie vaccinați, sunt amenințați cu pierderea locului de muncă.

Începând cu 16 martie 2022, vaccinările vor fi obligatorii pentru personalul medical și de îngrijire din Germania. Oricine nu oferă dovada vaccinării până la acest termen și apoi refuză injectarea împotriva Covid-19 își va pierde locul de muncă. Potrivit situației actuale, acest lucru afectează zeci de mii de angajați la nivel național, inclusiv medici, asistente medicale, kinetoterapeuți, asistenți stomatologici, salvatori și angajați din instituțiile pentru persoane cu dizabilități.

În timp ce mulți dintre cei afectați caută deja un alt loc de muncă – conform Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă, aproximativ 12.000 de asistente medicale mai mult decât de obicei au raportat că își caută de lucru – sau protestează împotriva legii la manifestații, alții luptă pentru locul lor de muncă cu mijloace legale: sunt mergând la Curtea Constituțională Federală. Ele justifică faptul că obligația de a vaccina le încalcă drepturile fundamentale, în special dreptul fundamental la integritate fizică.

Vaccinarea obligatorie: 300 de asistente și medici contactează Karlsruhe

După cum a anunțat, joi, Curtea Constituțională Federală din Karlsruhe, la cererea FOCUS Online, au fost primite un total de 74 de plângeri constituționale împotriva „cerinței de vaccinare în cadrul unității”, iar aproape 60 de cazuri sunt cereri urgente. Plângerile constituționale au fost depuse de aproximativ 300 de angajați din sectorul sănătății și asistenței medicale din toate părțile Germaniei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instanței, Pascal Schellenberg, „o dată a deciziei în procedură nu este încă previzibilă”. În ceea ce privește termenul de la mijlocul lunii martie, este de așteptat ca Karlsruhe să clarifice în cursul lunii februarie, dar nu mai târziu de începutul lunii martie, dacă regulamentul privind vaccinarea obligatorie – așa cum a solicitat reclamanții – va fi „suspendat” sau nu. Instanța nu ar trebui să se pronunțe asupra tuturor plângerilor constituționale care sunt similare în fond. Decizia într-un singur caz s-ar referi atunci și la toate celelalte plângeri.

Plângere constituțională: lupta pentru drepturile fundamentale

Potrivit Curții Constituționale Federale, orice cetățean poate depune o plângere constituțională care își vede „libertățile garantate de drepturile fundamentale” încălcate. Cu toate acestea, reclamantul trebuie să fie „el însuși, în prezent și direct” afectat în drepturile sale. În cazul „cerinței de vaccinare legată de unități” aceasta înseamnă că reclamanții trebuie să provină din sectorul sănătății și asistenței medicale.

Nu ești obligat să angajezi un avocat. Cu toate acestea, acest pas este recomandat. Pentru că o plângere constituțională este supusă unor cerințe stricte de justificare. Mai mulți avocați și case de avocatură au anunțat deja că îi vor sprijini pe cei afectați dacă doresc acest lucru.

Legea servește la protejarea persoanelor deosebit de vulnerabile

La 10 decembrie 2021 , Bundestag a adoptat proiectul comun de lege al SPD , Bündnis 90/ Die Grünen și FDP pentru a consolida prevenirea vaccinării împotriva Covid-19 . Într-un vot prin apel nominal, 569 de parlamentari au votat în favoarea proiectului de lege și 79 s-au opus. Au fost 38 de abțineri. În a doua lectură, fracțiunile coaliției și fracțiunea Uniunii au votat în favoarea proiectului de lege, AfD împotriva acestuia, iar fracțiunea de stânga s-a abținut.

Regulamentul este menit să protejeze persoanele în vârstă și slabe de infectarea cu virusul corona care au un risc crescut de îmbolnăvire grave. Legiuitorul mai presupune că vaccinările reduc și riscul de transmitere de către angajați. În ultimul sondaj la nivel național din iulie 2021, 94 la sută dintre medicii clinicilor germani și 90 la sută din personalul medical au fost complet vaccinați.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu