Cazuri de Omikron în Germania: călătorii vaccinați se întorc și progrese ușoare

Până acum, în Germania au fost confirmate patru cazuri de Omikron. Oamenii sunt reveniți din Africa de Sud care au fost deja vaccinați împotriva virusului corona. Cei afectați ar trebui să aibă un curs ușor. Nici în Africa de Sud nu se cunosc cazuri grave.

Pe lângă cele patru cazuri Omikron confirmate în Germania, există alte opt cazuri suspecte, potrivit Institutului Robert Koch (RKI). Noua variantă Corona a fost deja detectată în 18 țări, inclusiv douăsprezece țări din UE. Politicienii văd pericolul ca noua variantă să înlocuiască Delta. Până acum nu există nicio certitudine cu privire la protecția oferită de vaccinurile disponibile în prezent.

Există vești pozitive de la Asociația Medicală din Africa de Sud. Până acum, nu au existat cursuri grave de boală printre infecțiile cu omicron din Africa de Sud. Președintele Asociației Medicale din Africa de Sud, Angélique Coetzee , care a fost una dintre primele care au descoperit noua variantă, a spus despre simptomele pacienților săi:

„Pacienții se plâng în cea mai mare parte de dureri și dureri corporale și de oboseală, de oboseală extremă și o vedem la generația tânără, nu la vârstnici”.

Nu au existat cazuri de pierdere a gustului sau a mirosului. În timp ce politicienii din Germania și președintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, cer vaccinări obligatorii având în vedere noua variantă, virologul Klaus Stöhr avertizează asupra „alarmismului omicron”:

„Dar la fel ca și în cazul Alpha și Delta, nu va fi un turbovirus și nu va provoca o nouă pandemie.”

El nu vede încă o tendință de scădere pentru incidentele mari în prezent din Germania:

“Incidența și spitalizarea vor rămâne ridicate iarna deoarece contactele sunt frecvente și mobilitatea este mare. În plus, campania de vaccinare și imunitatea după aceasta au nevoie de timp pentru a intra în vigoare”.

Oponenții și susținătorii vaccinării se văd confirmați în raportul RKI că până acum au existat doar progrese în materie de vaccinare. Iată cum scrie un utilizator de Twitter:

“Este clar că toți cei 4 oameni infectați cu Omikron sunt complet vaccinați. Fără vaccinare, nu s-ar fi urcat în avionul către Germania din cauza testului pozitiv pentru coronavirus. 3G și 2G sunt acceleratori de incidență”.

Altul batjocorește :

“Poate că cei nevaccinati ar putea opri Omikron? Blocarea pentru vaccinați 3 săptămâni.”

Alții văd riscul ca incidentele să continue să crească:

“Trebuie urgent să reducem rapid numărul mare de infecții, altfel nu avem nicio șansă împotriva lui Omikron. Germania se clătește deja ca un boxer bătut – are nevoie de gong. Conform celor citite, ratele de reinfectare sunt în creștere și răspândirea este accelerată. “

Măsuri mai stricte au fost decise la summitul federal-stat de joi. Persoanele nevaccinate trebuie să fie pregătite pentru restricții de contact, în plus față de regula 2G. Numărul de vizitatori este limitat pentru evenimente majore, cum ar fi jocurile de fotbal și cele în interior. O interdicție petarde se aplică din nou de Revelion.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu