Lanțul rus de clinici oftalmologice „Omikron” dă în judecată OMS pentru denumirea noii variante de virus

Șeful lanțului rus de clinici oftalmologice „Omikron” a dat în judecată reprezentanța rusă a OMS la un tribunal de la Moscova. Antreprenorul face apel la organizație să schimbe denumirea noii variante de coronavirus, deoarece dăunează reputației clinicilor sale.

Alexander Padar din Novosibirsk a intentat un proces împotriva Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) la un tribunal din Moscova. Motivul nemulțumirii lui Padar față de activitățile organizației constă în denumirea noii variante de coronavirus după litera greacă „Omicron”. Problema lui este că lanțul de clinici de ochi Padar poartă acest nume.

Antreprenorul explică că numele pentru varianta de virus nou apărută dăunează reputației clinicilor sale și provoacă, de asemenea, pagube economice enorme. Procesul arată că Padar a investit mult timp și bani în reclamă companiei sale, în timp ce astăzi motoarele de căutare caută cuvântul „Omikron” în primele pagini ale informațiilor despre virus și nu clinici. Astfel de rezultate ar stârni frică și panică, în cele din urmă și împotriva companiei sale, crede reclamantul.

Pădar se teme acum că această situație va costa companiei sale pierderi financiare uriașe. Prin urmare, el solicită OMS să interzică utilizarea cuvântului „omicron” pentru a denumi noua variantă a coronavirusului (sau orice altă boală infecțioasă) și să elimine acest termen din toate documentele legate de coronavirus. Pădar cere, de asemenea, ca misiunea rusă OMS să suporte costurile de depunere și audiere a procesului. Antreprenorul comentează reclamația sa folosind un exemplu:

„Gândește-te singur, dacă ruda sau prietenul tău ar muri de la Omikron, este foarte puțin probabil să mergi la o clinică cu un nume similar.”

Padar a fondat primele clinici Omikron în 2015. Astăzi lanțul operează clinici în patru regiuni rusești.

OMS a abandonat recent georeferentarea pentru denumirea viitoare a tipurilor de coronavirus nou descoperite și de atunci a numit noile variante conform literelor alfabetului grecesc. După varianta deltă însă, contrar oricărei ordine din alfabetul grecesc, a venit varianta omicron. Literele Ny și Xi au fost sărite. Organizația a explicat decizia prin faptul că Ny sună foarte asemănător cu cuvântul „nou” din engleză.

Xi, pe de altă parte, este un nume chinezesc comun. Decizia OMS a fost apoi criticată în multe cazuri – din cauza presupusei suspiciuni că guvernul chinez exercită influență. Nu este prima dată când OMS a fost în centrul criticilor din cauza relației sale posibil prea loiale cu China: organizația este acuzată că nu a condamnat măsurile presupus inadecvate luate de autoritățile chineze împotriva noului virus la începutul lunii. pandemia.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu