Seful Biontech: Vom avea nevoie de un nou vaccin – din cauza Omikron

Noua mutație Corona Omikron va face, de asemenea, necesar un nou vaccin pe termen lung, crede șeful Biontech, Ugur Sahin. Frica lui: virusul ar putea infecta mai ușor oamenii care au fost vaccinați. Dar cei care au fost deja vaccinați sunt încă protejați de o evoluție gravă a bolii.

„Practic cred că vom avea nevoie de un nou vaccin împotriva acestei noi variante de la un anumit moment în timp”, a declarat Sahin vineri, la conferința Reuters Next a agenției de presă Reuters. Singura întrebare este când va veni acel moment. În principiu, nu este de mirare că virușii suferă mutații, potrivit lui Sahin. Cu toate acestea: „Acest virus extrem de mutat a venit mai devreme decât mă așteptam. Mă așteptam cândva anul viitor și este deja la noi.”

Șeful Moderna: „Asta nu arată bine”

Bărbatul de 56 de ani presupune că Omikron se va dezvolta ca o așa-numită variantă de evadare a anticorpilor. Acest lucru ar însemna că persoanele vaccinate și convalescente s-ar putea infecta mai ușor. Varianta omicron a fost descoperită în Africa de Sud , dar s-a răspândit deja în multe alte țări înainte, iar originea ei este neclară. Are un număr mare de mutații la așa-numita proteină spike, ceea ce îngrijorează cercetătorii. Virusul folosește proteina spike pentru a pătrunde în celulele umane. 

Stéphane Bancel, șeful producătorului de vaccin Moderna, făcuse deja o declarație similară. Va fi nevoie de un vaccin adaptat, a declarat marți Bancel , „Financial Times” britanic . „Toți oamenii de știință cu care am vorbit. sunt de părere: asta nu arată bine.”

Sahin: Vaccinarea „de rapel” ajută

Cu toate acestea, Biontech și-ar putea adapta vaccinul relativ rapid, a spus Sahin vineri – în termen de 100 de zile. Noua tehnologie ARNm a vaccinurilor de la Biontech și Moderna permite adaptarea rapidă la mutații. Producătorii de vaccinuri din întreaga lume testează deja efectele variantei Omikron.

Vaccinurile disponibile în prezent au continuat să protejeze împotriva bolilor grave, a spus Sahin. Chiar și persoanele care au primit deja a treia vaccinare „de rapel” pot fi protejate de orice tip de boală pentru o anumită perioadă de timp. Cu toate acestea, este în creștere probabilitatea ca vaccinările anuale corona să fie necesare în viitor, similar cu gripa. Va fi mai multă claritate în săptămânile următoare.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu