Vaccinarea, testarea, donarea de plasmă: ce ar trebui să știe cei care s-au recuperat

Cine este „recuperat”?

Potrivit Centrului Federal pentru Educație pentru Sănătate (din 12 noiembrie), se consideră că v-ați recuperat dacă ați fost testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 cu un test PCR – în ultimele 28 de zile până la șase luni.

Se consideră că și-au revenit și persoanele care au avut o infecție cu mai puțin de șase luni în urmă după prima doză de vaccin. Acest lucru trebuie confirmat printr-un test PCR în momentul infecției.

Cum își dovedesc statutul cei care și-au revenit?

Cu un rezultat pozitiv al testului PCR, toți cei care au avut Corona în perioada menționată își pot dovedi statutul și pot participa la evenimente 3G și 2D, de exemplu. Oricine a pierdut dovada o poate reedita.

Dacă infecția a fost cu mai mult de șase luni în urmă, starea de „recuperare” „expiră”. În acest caz, vaccinarea cu o singură doză de vaccin și dovezi adecvate este necesară pentru a îndeplini criteriile 3-G și 2-G. Mai exact, aceasta înseamnă: De exemplu, testul PCR pozitiv și un certificat de vaccinare sunt apoi necesare ca dovadă.

Sunt cei care s-au recuperat imuni la SARS-CoV-2?

Conform cunoștințelor actuale: parțial. Conform situației actuale a datelor, o infecție corona anterioară oferă protecție timp de șase până la zece luni după supraviețuirea unei infecții cu SARS-CoV-2, conform recomandării actuale de vaccinare a Comisiei Permanente de Vaccinare (STIKO). Cu toate acestea, această protecție împotriva vaccinării se diminuează în timp. Acesta este motivul pentru care se vorbește de imunitate parțială.

Cei care și-au revenit se pot infecta a doua oară cu Corona?

Da. Studiile arată că cei care și-au revenit se pot reinfecta. Site-ul web RKI spune: „O infecție reînnoită și riscul asociat de transmitere la alte persoane nu pot fi excluse cu certitudine absolută”.

În ultimele câteva săptămâni, infecția cu corona a cântăreței Patricia Kelly a făcut titluri: a fost de două ori bolnavă de corona – în ciuda protecției dublei vaccinări.

Pot cei care s-au vindecat și s-au infectat din nou să îi infecteze pe alții?

Potrivit RKI, acest lucru este posibil, chiar dacă probabilitatea este semnificativ mai mică decât în ​​cazul persoanelor nevaccinate. Din acest motiv, vă recomandăm să respectați în continuare regulile AHA-AL (păstrați distanța, respectați regulile de igienă, viața de zi cu zi cu mască, folosiți aplicația de avertizare Corona și ventilație regulată).

Cât de bun este răspunsul imun al celor care s-au recuperat care primesc și vaccin cu ARNm?

Acest lucru nu poate fi spus în termeni generali, deoarece reacția imună depinde de mulți factori și trebuie privită individual.

Cu toate acestea, studiile indică faptul că persoanele care au avut deja o infecție corona și apoi au primit o vaccinare ARNm ar putea avea un nivel deosebit de ridicat de protecție împotriva vaccinării. În acest context, se vorbește adesea de super-imunitate . Motivul pentru aceasta sunt așa-numitele celule de memorie care „memorează” un răspuns imun la agentul patogen relevant și – de îndată ce acesta intră din nou în contact cu organismul – dezvoltă anticorpi pentru a-l combate.

Vaccinarea persoanelor recuperate: ce ar trebui luat în considerare?

Vaccinarea convalescenților este fie o vaccinare de bază, fie o vaccinare de rapel, care este adesea numită vaccinare de rapel. Puteți fi stimulat doar dacă aveți o imunizare de bază. Celor care și-au revenit nu li se administrează automat o imunizare de bază. Este crucial dacă și când a avut loc deja o vaccinare – și când a fost infecția cu SARS-CoV-2. Detaliem mai jos cazurile individuale.

Prima vaccinare pentru convalescent – ce se recomandă?

Oricine și-a revenit și nu a primit încă o vaccinare de protecție împotriva coronavirusului poate primi o doză de vaccinare de bază a unui vaccin ARNm nu mai devreme de patru săptămâni de la sfârșitul simptomelor COVID-19. Recomandarea STIKO este la șase luni după o infecție. Chiar și cei care au primit deja două doze de vaccin după ce au supraviețuit infecției la o distanță corespunzătoare și în conformitate cu specificațiile STIKO sunt considerați că au primit o imunizare de bază.

Odată vaccinat și recuperat – ce se întâmplă acum cu vaccinarea?

Oricine a primit prima seringă și a fost infectat cu corona în următoarele patru săptămâni ar trebui să primească a doua seringă la șase luni după infecție pentru vaccinarea primară.

Dacă infecția a avut loc mai târziu de patru săptămâni de la vaccinare, se consideră automat că ați avut o imunizare de bază. Același lucru este valabil și pentru persoanele care au primit două doze de vaccin înainte de a fi infectate.

Imunizare de bază și recuperare: are sens o a treia vaccinare?

Între timp, STIKO recomandă în general vaccinări de rapel pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani – inclusiv pentru cei care s-au recuperat și au primit imunizare completă. Actualul buletin epidemologic afirmă că cei care s-au vindecat ar trebui să primească o vaccinare de rapel, de obicei, la șase luni după infectare sau o doză anterioară de vaccin – în funcție de evenimentul care a avut loc ulterior.

Vaccinarea persoanelor recuperate: care sunt excepțiile?

Dacă anticorpii specifici din sânge confirmă că a existat o infecție anterioară ca parte a unui test de anticorpi, este o dovadă serologică. Spre deosebire de testul PCR, timpul exact al infecției nu poate fi determinat cu rezultatele serologice. Din acest motiv, o vaccinare de bază poate fi făcută încă de la patru săptămâni după diagnosticul de laborator.

Potrivit STIKO, persoanele cu imunodeficiență ar trebui să clarifice dacă o doză de vaccinare este suficientă sau este necesară o serie completă de două vaccinări pentru o vaccinare de bază.

Nu există o recomandare clară de vaccinare pentru persoanele care au fost deja infectate de mai multe ori. Potrivit STIKO, factorii individuali trebuie luați în considerare pentru a decide asupra unui alt curs de acțiune.

Când trebuie testați cei care și-au revenit?

Dacă se aplică regula 2G+, cei care și-au revenit nu trebuie doar să prezinte dovezi ale unei infecții anterioare, ci și – ca și cei care au fost vaccinați – și un test corona rapid. Practic, persoanele care au fost vaccinate și care și-au revenit ar trebui să fie testate pentru virusul corona dacă au simptome – sau dacă au fost expuse la riscuri. În prezent nu există obligația de a face acest lucru, dar RKI recomandă: „Pentru depistarea precoce a infecțiilor pre și asimptomatice la persoanele de contact vaccinate sau recuperate care sunt în contact cu persoane cu risc mai mare de boală severă, se utilizează un test PCR. recomandat cât mai curând posibil după identificare.”

Recuperare și persoană de contact: există o obligație de carantină?

Asemenea celor care au fost vaccinați, cei care și-au revenit nu mai trebuie să fie plasați în carantină dacă au avut contact cu o persoană infectată.
Totuși, Institutul Robert Koch recomandă celor care s-au recuperat și care au de-a face cu persoane nevaccinate din grupurile de risc să întrerupă contactul privat sau profesional timp de 14 zile – dacă este posibil.

Ce altceva ar trebui să știe cei care și-au revenit?

Anticorpii împotriva virusului corona se găsesc de obicei în sângele celor care s-au vindecat. Acestea ar putea ajuta, eventual, și alți pacienți cu COVID: în prezent sunt în curs de desfășurare studii în care persoanele care s-au recuperat și care nu au avut simptome de COVID de cel puțin patru săptămâni donează plasmă de sânge . Anticorpii conținuți în acesta sunt îndepărtați printr-un proces special și utilizați pentru terapie pentru persoanele care sunt infectate acut cu COVID.

Potrivit Centrului Federal pentru Educație pentru Sănătate, există „primele indicii ale unei posibile îmbunătățiri clinice mai rapide a tratamentului cu plasmă sanguină pentru persoanele cu boală severă COVID-19”. Anticorpii ar trebui să lege și să neutralizeze virusul și astfel să susțină sistemul imunitar în lupta împotriva infecțiilor. Cu toate acestea, în prezent nu se pot face declarații definitive cu privire la eficacitatea și siguranța acestei proceduri.

Surse folosite:

  • Centrul Federal pentru Educație pentru Sănătate
  • împreună gegencorona.de
  • blutspenden.de
  • Institutul Robert Koch
  • Comunicare a Comisiei Permanente de Vaccinare de la Institutul Robert Koch
    Rezoluția STIKO privind a 14-a actualizare a recomandării de vaccinare împotriva COVID-19

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu