Cu toate ca sunt 30.000 de elevi in Carantina – scoala nu se inchide!

Cabinetul bavarez a spus clar: sărbătorile de Crăciun nu vor fi anticipate. Școlile în special au cerut acest lucru. Stresul de carantină este tulburător – și pentru că autoritățile sanitare abia reușesc să urmărească contactele.

Asociația profesorilor bavarezi (BLLV) trage un semnal de alarmă: situația coronarientă în școli s-a înrăutățit semnificativ. Numărul de infecții este cel mai mare în rândul copiilor, în prezent peste 30.000 de școlari bavarezi sunt în carantină. Părinții sunt confuzi pentru că deciziile departamentului de sănătate sunt adesea prea târziu. Directorii școlilor sunt disperați pentru că au tot mai mult de lucru.

Profesorii preiau sarcinile departamentului de sănătate

Directorii trebuie să preia constant sarcinile departamentului de sănătate, să urmărească ei înșiși contactele copiilor și să decidă ce elevi să trimită în carantină , spune președintele BLLV, Simone Fleischmann: „Și atunci avem situația că bazinul testează. sunt pozitivi și nici un singur test individual nu este pozitiv și acum: Cine ne va ajuta acum? Suntem în situații care nu au nicio legătură cu școala și într-un mod de criză.”

Acum este nevoie urgentă de decizii și anunțuri clare din politică, spune Fleischmann. Tot în ceea ce privește temeiul legal al carantinei. Strict vorbind, directorii școlilor nu au putut dispune carantina.

München: acționează numai în școală

Ministrul Sănătății Klaus Holetschek (CSU) este conștient de vidul de responsabilitate din școli, dar în interviul BR subliniază posibilitatea unor soluții locale: „Desigur, autoritățile locale de sănătate trebuie să decidă asta împreună cu școlile”.

În cazul departamentului de sănătate din München, arată astfel:„Practica actuală ca conducerea școlii să identifice persoane de contact și să le trimită imediat acasă este singura modalitate de a izola persoanele de contact cât mai repede posibil, având în vedere volumul mare de rapoarte actuale. Această sarcină poate fi preluată doar de școli, mai ales cu imediata necesară”. Departamentul de sănătate din Munchen la cererea BR

Ergo: Pentru că există un pericol iminent, orașul München cere ajutor școlilor. Dar întotdeauna există părinți care insistă că, din punct de vedere legal, doar autoritățile sanitare pot pune copiii în carantină și vor să-și lase copiii la școală. De asemenea, BLLV raportează despre acest lucru.

Sărbătorile de Crăciun devreme nu sunt de acord

Între timp, asociațiile individuale fac apel și la învățământ la distanță, de exemplu de la Realschullehrerverband. Uniunea pentru Educație și Știință își poate imagina și o vacanță de Crăciun timpurie pentru a-i ajuta pe profesori, părinți și elevi.

Guvernul statului i-a dat acum un refuz clar: „Nu o vom prefera, tocmai pentru că predarea față în față este de mare importanță pentru noi (…) Testăm foarte, foarte intens în școli și tocmai acestea sunt testele care ne-au condus la ar putea sparge al treilea val”, a declarat ministrul Educației, Michael Piazolo (Alegători Liberi), BR.

Cu toate acestea, este îndoielnic dacă acest lucru va sparge și al patrulea val. Ministrul educației promite și el ajutor pentru directorii școlilor. Dar nu era încă în stare să spună cum ar trebui să arate exact.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu