Ce are voie să facă Sfântul Nicolae în pandemia de corona?

Nici măcar Moș Crăciun nu mai poate veni așa cum își dorește în pandemia de corona. Ar trebui mai degrabă să stea afară – sau să trimită un videoclip. Acest lucru îi afectează în special pe copiii din regiunile hotspot-ului din Bavaria Superioară. Prin care poate fi și un avantaj.

Moș Crăciun în vremurile Corona ar trebui să fie vaccinat sau recuperat și cu siguranță testat. Același lucru este valabil și pentru Krampus și pentru alți însoțitori. Anturajul episcopului nu trebuie să conțină mai mult de trei persoane și să nu provoace aglomerație, ci doar să organizeze vizite private în prag.

Cultivați obiceiurile lui Nicolae, dar cu reținere

Acestea sunt cele mai importante cerințe pe care districtele Berchtesgadener Land, Traunstein, Mühldorf și Rosenheim, inclusiv orașul, le-au convenit pentru vamă în jurul datei de 6 decembrie. Obiceiurile ar trebui cultivate, se spune într-o declarație – dar cu reținere și considerație reciprocă din cauza valorilor mari de incidență în sud-estul Bavariei Superioare.

Fără măsuri educaționale datorită distanței minime

Nu există nicio mențiune explicită a regulilor, ci a prevederilor și recomandărilor. Autoritățile sanitare cer „un angajament voluntar al grupurilor la 2G plus” și să fie respectată o distanță minimă de 1,5 metri în timpul vizitei.

Acest lucru poate fi un avantaj pentru copiii care nu au fost în mod constant „buni”, pentru că atunci Krampus nu își poate pune în aplicare măsurile educaționale conform practicii mai mult sau mai puțin consacrate. Aparițiile publice ale lui Nikolaus și ale curselor Krampus sau tradiții similare, care există în multe forme în regiunile individuale, sunt interzise.

Când vine Moș Crăciun?

În unele regiuni, Moș Crăciun sosește în seara zilei de 5 decembrie, în unele regiuni, conform calendarului, în seara zilei de 6 . Grupul de cercetăși DPSG din Ingolstadt „Münsterritter” oferă așadar un serviciu clasic de Sfântul Nicolae în ambele zile – dar numai afară și cu mască. Dacă doriți să fiți vizitat de Sfântul Nicolae, vă puteți înscrie prin telefon sau e-mail la biroul parohial al parohiei Münster. Donațiile adunate merg către munca de copii și tineret a boy scouts.

Mesaj video în loc de apel la domiciliu

Studentul Nikolausservice al comunității universitare catolice (KHG) Ingolstadt se bazează pe mesaje video în loc de vizite la domiciliu anul acesta. „Sănătatea echipei Nikolaus și a familiilor are o prioritate maximă, iar incidența și riscul de infecție sunt pur și simplu atât de mari încât nu putem răspunde în prezent pentru vizitarea în direct a fiecărei familii”, spune site-ul.

Echipa Sf. Nicolae a creat videoclipuri personale Sf. Nicolae pentru copii, care pot fi accesate printr-un link privat YouTube. Există o campanie video similară în parohia Sf. Walburga Beilngries din districtul Eichstätt: și acolo, Sf. Nicolae ar trebui să vină la familii prin video.

Episcopia de Eichstätt oferă o descărcare a Nikolaus-Brief

Slujba Sf. Nicolae a Lions Club Eichstätt este anulată anul acesta, la fel ca anul trecut, din cauza coroanei. Deoarece multe alte activități ale Moș Crăciun nu pot avea loc din cauza pandemiei, eparhia Eichstätt oferă material și ajutor pentru seara lui Moș Crăciun în familie pe site-ul său. Acolo veți găsi, printre altele, o scrisoare de la Sfântul Nicolae pe care părinții o pot citi copiilor și care explică de ce Sfântul Nicolae nu poate veni personal în acest an.

Nicholas campanie pentru cei fără adăpost pe 4 decembrie

5 decembrie? 6 decembrie? Nu, 4 decembrie! La Munchen, departamentul de asistență pentru persoanele fără adăpost din Ordinariatul Arhiepiscopal își distribuie coletele Sf. Nicolae cu două zile înainte de Ziua Sf. Nicolae: sâmbătă seara, angajații vor vizita punctele de întâlnire familiare pentru persoanele fără adăpost din orașul vechi și facilitățile pentru persoane fără adăpost.

Ajutoarele au adunat aproximativ 160 de pachete. În interior sunt dulciuri, fursecuri, nuci, ceai, cârnați, brânză și bineînțeles un Moș Crăciun de ciocolată. Episcopul Nikolaus avea o inimă mare pentru oamenii săraci, spune capelanul fără adăpost Norbert Trischler. Cu acțiunea se dorește acum să „punem un semn că ne gândim la acești oameni”.

Când Luther a luat cadourile de la Nicholas

Cât despre Sfântul Nicolae, reformatorul Martin Luther a dat odată un exemplu. În trecut, ziua Sfântului Nicolae era de fapt ziua cadourilor. Obiceiul datează din legenda lui Nicolae: Potrivit acesteia, sfântul a salvat trei surori sărace de la prostituție pentru că le-a aruncat bucăți de aur prin fereastră. Și așa, conform unui vechi obicei, merele, nucile și miezul de migdale nu erau puse în cizme sau ciorapi, ci aruncate pe fereastră.

Numai Luther a eliminat Ziua Sfântului Nicolae. Pentru că reformatorul nu a avut-o cu sfinții și cu cinstirea lor, care erau foarte populare până atunci, știe teologul catolic Manfred Becker-Huberti. Prin urmare, Luther l-a scutit pe Nicolae de darul oferit și l-a dus la Crăciun și la Copilul Hristos.

În cartierul Landshut, Sfântul Nicolae vine la biserică

Nici în Bavaria de Jos, Sfântul Nicolae nu mai poate veni așa cum își dorește în pandemie. În cartierul Landshut, Nikolaus poate fi vizitat în timpul slujbelor bisericești. De asemenea, este permis ca Moș Crăciun să se plimbe pe străzi cu tovarășii săi și să trimită urări sau să prezinte mici cadouri în treacăt. Celelalte cerințe sunt aceleași ca în sud-estul Bavariei Superioare.

Administratorul districtual din Landshut, Peter Dreier, regretă foarte mult că obiceiurile nu pot fi sărbătorite încă un an în timpul sezonului de Crăciun, așa cum erau înainte de pandemie. „Dar situația actuală ne provoacă din nou pe toți – mai ales în faza dificilă actuală, avem nevoie de mai multă prudență și considerație unii pentru alții decât oricând”, face un apel către cetățenii săi.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu