Certificatul galben de vaccinare nu va mai avea valabilitate incepand cu 1.Decembrie

Cei care nu au încă dovada digitală a vaccinării Corona trebuie să se grăbească: Conform noului regulament Corona, certificatul galben de vaccinare nu mai este suficient pentru accesul la așa-numitele evenimente 2G sau 2G-plus, a anunțat Ministerul Afacerilor Sociale.

Dovezile vaccinării trebuie să fie disponibile într-o formă care poate fi citită digital. Acest lucru ar trebui să aducă „până la un anumit grad mai multă securitate împotriva dosarelor de vaccinare falsificate”, a explicat un purtător de cuvânt. Anterior, „Heilbronner Voice” (joi).

Potrivit purtătorului de cuvânt, cetățenii au până la 1 decembrie să isi procure un așa-zis cod QR. Pe certificatul de vaccinare se află codul QR – un pătrat format din puncte alb-negru, pe care fie îl iei când ești vaccinat, fie îl poți ridica de la farmacie cu prezentarea legitimației galbene de vaccinare.

Codul poate fi citit cu aplicația de avertizare Corona sau aplicația CovPass. „Pentru persoanele care nu au un smartphone, codul QR poate fi pur și simplu tipărit și purtat cu ei.”