Elevi fara booster considerati Nevaccinati

Mai mulți oameni, mai multe teste. Baden-Württemberg întărește strategia de testare corona în școli și centre de zi după sărbătorile de Crăciun. Frica de varianta Omikron la copiii și tinerii care se întorc din vacanță este prea mare.

Ce se va schimba ?

În ciuda variantei omicron deosebit de contagioase, predarea și supravegherea ar trebui să fie asigurate în școli și centre de zi cât mai mult timp după sărbătorile de Crăciun.

Pentru a preveni focarele necontrolate și pentru a oferi lecții față în față, copiii și tinerii vor fi testați mai intens de luni viitoare, 10 ianuarie, timp de șase săptămâni inițiale în școli și centre de zi din Baden-Württemberg.

În plus, grupul de persoane care trebuie testate în mod regulat pentru virus urmează să fie extins, a declarat miercuri Ministerul Educației și Sănătății din Baden-Württemberg din Stuttgart.

Consiliul de Miniștri mai trebuie să fie de acord, așa cum s-a spus. Scopul este adaptarea regulamentului Corona până la 10 ianuarie 2022. Ministrul Educației, Theresa Schopper (Verzii) a promis școlilor că vor putea decide asupra măsurilor în mod mai independent.

Formula simplă: Testăm cine nu a fost încă vaccinat

Pentru a o pune într-o formulă simplă: Acum este testat cine nu a fost încă boostat. Conform planurilor ministerelor, toți elevii fără rapel ar trebui să fie examinați zilnic în prima săptămână după sărbătorile de Crăciun, cu condiția ca instituțiile să ofere teste antigene rapide.

Școlile care se bazează pe testele de PCR ar trebui, dacă este posibil, să ofere teste antigene rapide suplimentare, potrivit unei scrisori a Ministerului Culturii către școlile publice și private și grădinițele școlare.

Copiii, adolescenții și angajații imunizați sunt scutiți de testarea obligatorie doar cu o vaccinare „de rapel”. Excepții se aplică și celor care și-au revenit cu cel puțin o vaccinare. Noua strategie ar trebui să protejeze și împotriva întoarcerii călătorilor posibil infectați.

Potrivit ministerelor, trei teste rapide de antigen sau două teste PCR sunt obligatorii pentru copii și adolescenți din a doua săptămână până la pauza de carnaval din 25 februarie, cu excepția celor vaccinați cu booster.

Test Corona în fiecare zi de prezență pentru personalul care nu are Booster

Personalul de la școli și centre de zi trebuie să se adapteze de luni dacă nu este Boostat. Pentru angajați și alții, testele sunt apoi prescrise în fiecare zi de prezență. Statul furnizează, de asemenea, un total de 2,6 milioane de măști FFP2 din propriul său inventar. Ministerul Culturii a subliniat că purtarea unei așa-zise măști chirurgicale este în continuare permisă.

„Conform cunoștințelor actuale, știm că vaccinările de rapel au o contribuție semnificativă la protecția sănătății”, au argumentat ministrul Educației Schopper și ministrul Sănătății Manne Lucha (Verzii). Este, de asemenea, important să fiți testat înainte de a vă întoarce la școli sau centre de zi, pentru a crește și mai mult siguranța, se spune. „Comportamentul fiecărui individ a devenit și mai important cu Omikron.”

Predare față în față: decizii independente în Baden-Württemberg

În jumătate din statele federale, lecțiile au început din nou după vacanța de Crăciun. Alți milioane de studenți se vor întoarce săptămâna viitoare, inclusiv în Baden-Württemberg. Lecțiile față în față sunt planificate în toate statele federale.

Închiderile școlilor la nivel național, ca acum un an, au exclus petrecerile semaforului cu modificări ale Legii privind protecția împotriva infecțiilor.

Unele state federale lasă la latitudinea instituțiilor modul în care procedează. Aceasta include acum și Baden-Württemberg parțial. Potrivit Schopper, administratorii școlii ar trebui să poată decide în mod mai independent dacă, în caz de îndoială, ar trebui să treacă temporar la învățământul de la distanță pentru clase individuale sau pentru întreaga școală sau să combine acest lucru cu predarea față în față.

Autoritatea de supraveghere a școlii trebuie însă să fie implicată în această decizie, potrivit scrisorii ministerului. Excursiile școlare și alte evenimente de mai multe zile sunt interzise cel puțin până la sfârșitul lunii martie.

Elevii din centrele de învățământ special, clasele a noua și zecea din școlile secundare, școlile secundare și școlile comunitare, precum și clasele finale ar trebui, în principiu, să rămână în clasele față în față.

Prin aceste noi reglementări, statul răspunde și cererilor Asociației pentru Educație și Educație (VBE). „Nimeni nu știe mai bine decât școlile ce este posibil la fața locului în ceea ce privește situația infecției și situația personalului”, a spus președintele de stat VBE, Gerhard Brand.

Varianta Omikron este răspândită și în BW

Potrivit studiilor, varianta de omicron a virusului, care în prezent, ar putea fi mai contagioasă, dar în general mai puțin periculoasă decât se temea inițial. A devenit varianta dominantă în sud-vest.

Potrivit unei interogări a Ministerului Sănătății la laboratoarele din Baden-Württemberg, varianta Omikron este detectată în peste 50% din toate diagnosticele SARS-CoV-2.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu