„Nu putem vaccina planeta o dată la șase luni”, spune profesorul de la Oxford și dezvoltatorul Astrazeneca, Pollard.

Marți, RKI a raportat 30.561 de noi infecții, incidența a crescut la 239,9. Ministrul Sănătății Lauterbach anunță că vor exista „cu siguranță” noi rezoluții la summitul Corona de vineri. Mai multe linii de croazieră trebuie să-și anuleze călătoria.

Două vaccinări de rapel pe an „nu sunt durabile”, a declarat Andrew Pollard, imunolog la Universitatea Oxford și dezvoltator al vaccinului Astrazeneca, într-un interviu acordat marți pentru ziarul britanic „ The Telegraph ”. „Nu putem vaccina planeta o dată la șase luni”, a spus Pollard.

https://jobs.preprod.erichmocanu.tv/

Pollard, care conduce, de asemenea, Comitetul mixt britanic pentru vaccinare și imunizare (JCVI), a subliniat că, în viitor, trebuie să se concentreze asupra celor mai vulnerabili, în loc să se administreze vaccinări corona tuturor copiilor de peste 12 ani. Sunt necesare mai multe date pentru a determina „dacă, când și cât de des cei expuși riscului au nevoie de doze suplimentare”, a spus Pollard.

Omul de știință s-a îndoit, de asemenea, de necesitatea unei a patra vaccinări de rapel. Sunt necesare mai multe cunoștințe înainte de a începe campaniile de vaccinare.