„Probleme cu reacția imună” – EMA avertizează împotriva vaccinărilor de rapel prea frecvente

Un interval scurt de doar patru luni între vaccinările împotriva COVID-19 ar putea supraîncărca sistemul imunitar uman. Acest lucru a fost explicat de directorul EMA pentru strategii de vaccinare, Marco Cavaleri.

Amplificarea frecventă cu vaccinuri împotriva coronavirusului la intervale scurte poate duce la o supraîncărcare a sistemului imunitar. Marco Cavalieri, director al Strategiilor de Vaccinare la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), a raportat despre acest lucru într-o conferință de presă la Amsterdam. Literal spunea:

Strategiile care folosesc doze de rapel la intervale scurte de timp in patru luni pot cauza probleme de raspuns imun. Raspunsul poate sa nu fie atat de bun pe cat ne asteptam.

Cu toate acestea, a continuat reprezentantul EMA, prima vaccinare a dat rezultate excelente, inclusiv împotriva complicațiilor cu varianta omicron a coronavirusului.

Anterior, Centrul Gamaleja din Moscova, dezvoltatorul vaccinului rusesc Sputnik V, sugerase că vaccinările de rapel la trei luni după vaccinarea inițială cu vaccinuri ARNm, inclusiv cele de la Moderna și Pfizer, ar putea avea consecințe neprevăzute.

Institutul a subliniat că niciodată până acum nu a existat o tranziție atât de rapidă la intervale de vaccinare de trei luni într-o pandemie. Decizia de a administra o vaccinare de rapel la fiecare trei luni fusese luată anterior de Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) din Marea Britanie.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu