Statul oferă familiilor o săptămână de vacanță din cauza Corona: verifica-ți dreptul

Prin programul „Corona time-out pentru familii”, familiilor cu venituri mici și medii în special li se oferă posibilitatea de a-și lua o vacanță de o săptămână care se potrivește bugetului lor. Expertul juridic ARAG Tobias Klingelhöfer explică detaliile.

Pandemia corona i-a împins probabil pe majoritatea oamenilor la limite. În special familiile cu copii minori care au trebuit să supraviețuiască lunilor de restricții într-un mic apartament închiriat sau familiile cu un membru al familiei cu dizabilități. Prin urmare, guvernul federal a lansat programul „Corona time-out pentru familii”.

Grupul țintă sunt familiile cu venituri mici și medii și familiile care au rude cu dizabilități. Vă puteți petrece o săptămână de vacanță într-o casă de vacanță de familie non-profit între octombrie și decembrie pentru a vă relaxa după perioada Corona, pentru a fi activi împreună și pentru a vă reîncărca bateriile.

Programul de acțiune „Catching up after Corona pentru copii și adolescenți”

De asemenea, puteți solicita încă o săptămână de vacanță anul viitor. „Pauza Corona pentru familii” face parte din programul guvernului federal „Catching up after Corona pentru copii și tineri”. Un total de 50 de milioane de euro sunt disponibile pentru programul de recuperare.

Cazare si costuri

Pentru un sejur de o săptămână, familiile plătesc doar aproximativ zece la sută din costul camerei și al mesei. Guvernul federal suportă costurile rămase din fondurile din pachetul de recuperare. Facilitățile de agrement participante includ locuri non-profit de vacanță pentru familii și cămine pentru tineret din Germania. Pe lângă relaxarea pură, se pot folosi și ofertele educaționale, de exemplu pentru a întări părinții în abilitățile lor parentale.

Statul plătește concediu: îndeplinești cerințele?

Calculatorul de venituri al Grupului Federal de Lucru pentru Recreerea Familiei oferă o orientare inițială cu privire la dacă familiile îndeplinesc criteriile pentru această vacanță la preț redus. Calculul se bazează pe ratele standard de asistență socială care sunt în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

Rezultă astfel limitele de venit respective pentru venitul lunar al gospodăriei. Dacă acestea nu sunt atinse, familia poate rezerva o vacanță cu reducere. Limitele de venit nu se aplică dacă în familie locuiesc rude cu un nivel de handicap de 50 sau mai mult.

Deoarece calculatorul nu a fost dezvoltat special pentru acest program de acțiune, aș dori să subliniez că poate conține întrebări care nu sunt importante pentru pauză Corona și, prin urmare, pot fi făcute clic cu „Nu”, cum ar fi prima întrebare despre vârstă .

Rezerva vacanta

Pe o hartă a Germaniei, părțile interesate pot găsi toate facilitățile care participă la campanie, cu opțiuni de filtrare, de exemplu pentru accesibilitate. Mai multe locuri de cazare sunt adăugate în mod constant. Familiile se pot întreba dacă și când sunt locuri libere direct cu cazarea online folosind formularul de contact. Înainte de a face o rezervare obligatorie, familiile trebuie să își dovedească eligibilitatea folosind un formular special. Acesta poate fi descărcat online sau trimis de unitatea de recreere a familiei.

O linie telefonică gratuită de consiliere (0800 – 866 11 59) este, de asemenea, disponibilă familiilor de luni până sâmbătă.

https://www.bmfsfj.de/bmfsfj/themen/corona-pandemie/corona-auszeit-fuer-familien
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu