Austria: Cine nu e vaccinat, nu mai are voie sa iasa din casa!

Austria ia măsuri dure: în lupta împotriva noilor infecții la niveluri record, Austria va avea un blocaj pentru persoanele nevaccinate începând de luni. Cancelarul Alexander Schallenberg (ÖVP) și șefii de guvern ai statelor federale au decis duminică. S-au întâlnit pentru o videoconferință pentru a discuta despre situația corona.

Restricțiile de ieșire vor intra în vigoare luni prin ordonanță. Ar trebui să se aplice inițial până pe 24 noiembrie. Persoanele nevaccinate au apoi voie să părăsească casa sau apartamentul doar din motive urgente.

După cum a spus Schallenberg, aproximativ o treime dintre austrieci sunt afectați de izolare. Aproximativ două milioane de oameni din țară sunt nevaccinați.

Restricțiile de ieșire se aplică toată ziua, copiii de până la 12 ani sunt excluși. Excepții se aplică și pentru drumul spre muncă și formare, pentru vizitele la medic și pentru cumpărarea de alimente. Ordonanța intră în vigoare de luni ora 0:00 și este limitată la zece zile.

„Nu facem acest pas cu ușurință, dar, din păcate, este necesar”, spune cancelarul Schallenberg. Pe de o parte, el se referă la varianta Delta, mai contagioasă, și, pe de altă parte, la „rata de vaccinare rușinos de scăzută”, în cuvintele sale, din Austria. „Cu această cotă de vaccinare, vom rămâne blocați într-un cerc vicios.” Ordinul are scopul de a crește disponibilitatea de vaccinare.

Şederea în afara apartamentului este controlată, deci Cancelarul. Austriecii ar trebui să se adapteze la asta. Există riscul unor amenzi mari sensibile. „Singura noastră cale de ieșire din pandemie este vaccinarea”, a spus Schallenberg.

Incidenta în Austria la 814

Restricțiile pentru grupul celor nevaccinați sunt deja mari – de exemplu din cauza regulii 3G la locul de muncă și a regulii 2G în viața publică.

Recordurile sunt stabilite aproape zilnic pentru noile infecții cu corona din Austria. Sâmbătă au fost înregistrate peste 13.000 de infecții. Incidența de șapte zile a noilor infecții la 100.000 de locuitori a crescut la 814,6.

Cu toate acestea, numărul vaccinărilor a crescut vertiginos recent, iar acum a revenit la nivelul lunii iulie. Rata de vaccinare este de aproximativ 65 la sută – puțin mai mică decât în ​​Germania.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu