Ac mai mic, doză mai mică, mai puține efecte secundare, același beneficiu: Ce trebuie să știți despre vaccinul COVID-19 recent autorizat pentru copii

Vaccinurile COVID-19 sunt acum autorizate pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Iată răspunsurile la întrebările despre acele de vaccin, doze și efecte secundare.

  • Marți, CDC a dat undă verde copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani pentru a obține vaccinul Pfizer împotriva COVID-19.
  • Copiii vor primi injecții de 10 micrograme – o treime din doza administrată adulților și adolescenților.
  • Iată ce trebuie să știți despre eficacitatea vaccinului, efectele secundare și multe altele.

Copiii cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani sunt acum eligibili pentru vaccinul Pfizer împotriva COVID-19, în urma unui vot unanim al comitetului consultativ al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și a unui acord din cap din partea directorului CDC, dr. Rochelle Walensky, marți.

https://t.me/erichmocanu

În studiile clinice, vaccinul Pfizer s-a dovedit a fi eficient cu 91% în reducerea riscului de îmbolnăvire simptomatică la copiii din acea grupă de vârstă.

Există totuși diferențe cheie între vaccinul pe care îl vor primi copiii cu vârste între 5 și 11 ani și vaccinurile Pfizer administrate adulților și adolescenților. Iată ce părinții ar putea dori să știe despre ace, doze și efecte secundare acum că injectarea este disponibilă.

Pfizer vaccine formulation, kids vs. adults

 intre 5–11 ANI 12 ANI +
Dimensiunea acului1″1″ to 1.5″
Regimuri2 shots, 3 weeks apart2 shots, 3 weeks apart
Doza (mRNA concentraţie)10 ug30 ug
Ținut la frigider (2°C–8°C)10 weeks4 weeks
Efecte secundare la locul injectăriiMai multă roșeață și umflareMai puține roșeață și umflare
Efecte secundare asupra întregului organismMai puțin frecvente/febră ușoară, oboseală, cefalee, frisoane, dureri musculareMai frecvente/febră severă, oboseală, dureri de cap, frisoane, dureri musculare
Tip de vaccinmRNAmRNA
Culoarea capacului flaconuluiOrange/PortocaliePurple/Violet

Lansarea vaccinului arată diferit pentru copii decât pentru adulți.

În loc de locurile de vaccinare în masă în care au ajuns adulții, pediatrii vor fi foarte implicați în administrarea vaccinurilor copiilor, potrivit Casei Albe . Medicii și asistentele vor folosi, de asemenea, ace mai mici la copii decât la adulți.

În plus, deși vaccinul copiilor implică încă două injecții distanțate la trei săptămâni, copiii cu vârsta între 5 și 11 ani vor primi doze mai mici. Adulții și adolescenții au primit doze de 30 de micrograme, în timp ce copiii mai mici vor primi doar 10 micrograme.

Acea doză mai mică este la fel de eficientă pentru copiii mici precum ar fi o doză mai mare, potrivit dr. Simon Li, un cercetător principal care a ajutat la desfășurarea studiului vaccinului pe copii din New Jersey alături de Pfizer.

„Luarea deciziei privind dozele a fost foarte inteligentă”, a spus Li, care este și profesor asociat de pediatrie la Rutgers, pentru Insider.

Pfizer a testat vaccinul pe copii la 30 de micrograme și la 10 micrograme și a constatat că cele două versiuni au produs o cantitate similară de anticorpi în acea grupă de vârstă. Dar copiii au experimentat mai multe efecte secundare – cum ar fi durere, sensibilitate, roșeață, febră, frisoane și oboseală – cu doza de 30 de micrograme.

Li a spus că speră că ascultarea vaccinului a fost special concepută pentru a avea mai puține efecte secundare pentru copii va atenua stresul părinților. Copiii săi au 4, 8 și 10 ani și este nerăbdător să le primească injecțiile.

Andrea Schmidt