Contractul standard de muncă se va aplica în cazul îngrijirii de 24 de ore

Consiliul cantonal din Ausserrhoden a aprobat spre consultare proiectul de revizuire parțială a legii privind introducerea Codului civil elvețian și proiectul unei noi ordonanțe privind contractul standard de muncă pentru lucrătorii casnici.

Revizuirea parțială a legii privind introducerea Codului civil elvețian are ca scop crearea bazei pentru ca, în viitor, consiliul guvernamental să reglementeze contractul standard de muncă pentru angajații din serviciile casnice. În prezent, responsabilitatea revine consiliului cantonal, potrivit cancelariei cantonale.

Actualul contract standard de muncă pentru lucrătorii casnici reglementează condițiile de muncă pentru lucrătorii casnici. Din cauza creșterii constante a numărului de persoane în vârstă care au nevoie de îngrijire, modelul de îngrijire 24 de ore din 24 este utilizat din ce în ce mai des, iar condițiile de muncă ale acestuia nu sunt reglementate în mod cuprinzător prin lege. Din acest motiv, angajații care locuiesc în gospodăria persoanei care trebuie îngrijită și care prestează activități casnice sau de îngrijire în cadrul îngrijirii de 24 de ore ar trebui să facă acum obiectul contractului de muncă standard. Datorită funcției de protecție și de informare a contractului standard de muncă, se acordă o atenție deosebită protecției femeilor și a lucrătorilor tineri și obligației de documentare.

Proiectul de lege și ordonanța sunt acum disponibile pentru consultare. Părțile interesate au termen până la 15 septembrie 2023 pentru a-și prezenta observațiile. Documentele sunt disponibile la adresa www.ar.ch/vernehmlassungen.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu