Europarlamentarul Cristian Terheș trage frâna de mână în scandalul Schengen: “România trebuie să blocheze toate deciziile UE care necesită consens”

România trebuie să blocheze toate deciziile UE care necesită consens, transmite europarlamentarul Cristian Terheș, în contextul în care țara noastră nu e primită în Schengen, deși îndeplinește toate condițiile.

Terheș participă în aceste zile la o conferință cu privire la intrarea Bulgariei in Schengen.

„Din 2011 Romania indeplineste TOATE conditiile pentru a intra in Schengen, dar cu toate acestea intrarea ei e amanata de la an la an. Romania deja se supune obligatiile Schengen, dar nu se bucura si de drepturile ce decurs din asta. Nu putem fi egali in obligatii, dar nu si in drepturi. Aceasta violare a drepturilor Romaniei si a tratatelor UE trebuie sa inceteze de indata, iar pana cand Romania e pusa in drepturile sale trebuie sa blocheze toate deciziile UE care necesita consens”, a spus europarlamentarul Cristian Terheș.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în cadrul unui interviu pentru Bloomberg, că România ar putea lua în considerare o separare de Sofia în dosarul Schengen, asta dacă acest lucru ar crește șansele Bucureștiului de aderare la spațiul european.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu