ITALIA VREA SĂ SE ÎNTOARCĂ “Nu mai e timp de pierdut”: Energia Nucleara e Necesara

Maroš Šefčovič, noul comisar european pentru climă, consideră că energia nucleară este “foarte importantă”! Și Italia dorește, de asemenea, să promoveze masiv energia nucleară.

“Dacă vă uitați la numeroasele proiecții pentru 2050 și dincolo de această dată, sincer, nu am văzut nicio prognoză conform căreia neutralitatea climatică ar putea fi realizată fără energie nucleară”, a declarat Šefčovič în marja Adunării Generale a ONU de la New York, potrivit ziarului Welt. În rândul opozanților energiei nucleare, această afirmație provoacă, în mod firesc, groază pură.

În vârstă de 57 de ani, acesta a preluat abia în luna august, de la olandezul Frans Timmermans, cel mai bine plătit și, în contextul încălzirii globale, poate cel mai important post de comisar pentru climă. Acesta din urmă părăsise capitala UE pentru a candida în calitate de candidat principal al alianței electorale roșu-verde la alegerile parlamentare din țara sa natală.

Succesorul lui Timmermans, un marionetist al lobby-ului nuclear

Dar, imediat după ce a intrat în funcție, succesorul său se dovedește a fi o slugă a lobby-ului nuclear și astfel își atrage mânia nu numai a ecologiștilor interni! “Acest lucru se potrivește perfect cu linia pro-nucleară a Uniunii Europene, care clasifică energia nucleară ca fiind ecologică și, prin urmare, demnă de sprijin, în loc să inițieze o adevărată cotitură ecologică”, critică expertul GLOBAL 2000 din Viena, Dr. Reinhard Uhrig, expert al rețelei internaționale GLOBAL 2000.

Fiecare țară poate decide pentru ea însăși

Cu generozitate, Šefčovič lasă cel puțin fiecare țară liberă să decidă ce surse de energie dorește să folosească! Aceasta este o decizie suverană a guvernelor respective, a spus el. “Vedem că unele state membre au investit recent în construcția de noi centrale nucleare”, a spus slovacul cu nedisimulată satisfacție!

Observăm că unele țări membre au investit recent în construcția de noi centrale nucleare.

Maroš Šefčovič, noul comisar european pentru acțiune climatică

Există, de asemenea, un mare interes economic pentru dezvoltarea reactoarelor mici. În ciuda tuturor îngrijorărilor, el consideră că aceste mini-pile imprevizibile, cu sute dintre care președintele Franței, Emmanuel Macron, vrea să tapeteze Grande Nation, reprezintă o “opțiune reală pentru viitor”.

Italia vrea să revină la energia nucleară

Între timp, urmând exemplul lui Macron, și Italia se întoarce pe deplin la energia nucleară. Prim-ministrul Giorgia Meloni vrea să prezinte o foaie de parcurs pentru revenirea la energia nucleară în doar șapte luni. “Nu mai este timp de pierdut. Trebuie să fie un obiectiv clar să ne întoarcem la producția de energie curată și sigură cu ajutorul tehnologiei nucleare de nouă generație”, a declarat ministrul Infrastructurii, Matteo Salvini.

În 1987 – la un an după catastrofa de la Cernobîl – italienii au votat în cadrul unui referendum pentru eliminarea treptată a energiei nucleare. Roma închisese ultimele centrale nucleare de pe cizma Europei în 1990. În 2011, aproximativ 94,5% dintre italieni au votat, în cadrul unui referendum, împotriva construirii de noi centrale nucleare.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu