Trump depune RECURS după o condamnare pentru abuz sexual

Donald Trump a fost găsit vinovat că a abuzat sexual de autoarea E. Jean Carroll. Acum, fostul președinte american a făcut apel.

Fostul președinte american Donald Trump, care a fost condamnat la despăgubiri de milioane de euro pentru abuz sexual și defăimare, a făcut apel la verdict. Un juriu din New York a considerat marți că s-a dovedit că Trump a agresat-o pe autoarea E. Jean Carroll într-un magazin de lux din New York în 1996 și a agresat-o sexual.

De asemenea, ea l-a obligat pe Trump să-i plătească în total cinci milioane de dolari (aproximativ 4,56 milioane de euro) lui Trump, în vârstă de 79 de ani, pentru defăimare. Trump anunțase deja după decizie că va face apel. Joi, avocații săi au depus un document în acest sens la tribunal. “El este pregătit să procedeze. Va lupta cu un recurs”, a precizat avocatul lui Trump, Joseph Tacopina, după pronunțarea deciziei.

Scriitoarea Carroll îl acuzase pe Trump că a violat-o într-un magazin de lux din New York’ la mijlocul anilor ’90. Juriul a respins acuzația de viol. Antreprenorul imobiliar, care nu era încă politician la acea vreme, a negat întotdeauna toate acuzațiile. Din punct de vedere penal, acuzațiile s-au prescris, dar din punct de vedere civil, Carroll, acum în vârstă de 79 de ani, a avut posibilitatea de a recurge la justiție.