Un nou super-radar clipește deja de la 3 km/h depasirea

În toată Austria, dispozitivele radar mai vechi sunt modernizate cu echipamente noi, mai precise. Consecința: automobiliștii trebuie să se aștepte la mai multe amenzi.

Viteza este o problemă majoră în traficul rutier. Numai în 2021, numai în Austria Superioară s-au produs 944 de accidente cu vătămări corporale din cauza “vitezei neadecvate”.

“Viteza neadaptată a fost astfel a treia cea mai frecventă cauză a accidentelor în 2021”, a declarat Günther Steinkellner (FPÖ), consilier regional pentru transporturi.

Un remediu: dispozitivele radar. Iar acestea devin din ce în ce mai precise. Încet cu încet, echipamentele vechi sunt acum înlocuite cu altele noi, și mai precise.

În anul precedent, un nou echipament radar a fost instalat pe A1 la Asten, lângă Linz.

Și iată cum funcționează “super-radarul”: un laser “clipește” în interiorul cutiei radarului. Se fac două fotografii (ca și înainte). Una a părții din spate și una a șoferului însuși – acest lucru este important pentru identificarea șoferului.

De asemenea, din punct de vedere legal, deoarece în unele țări proprietarii vehiculelor nu trebuie să furnizeze informații despre cine a condus mașina cu viteză excesivă (de exemplu, în Germania). În plus, există mai puține erori în înregistrare.

Mai puțină toleranță

Încă din 2020, 67 de aparate radar vechi au fost schimbate cu unele de generație nouă în toată Austria. De asemenea, noile unități se declanșează mai rapid. Concret, camera aparatelor se activează la o viteză de depășire de trei km/h; la peste 100 de kilometri pe oră, există încă o toleranță de măsurare de trei procente.

În plus, noile dispozitive detectează mai multe mașini în același timp și măsoară în ambele direcții. În plus, nu mai este vizibil niciun flash, motiv pentru care, de obicei, nu mai sunteți “avertizat” că urmează să primiți o amendă.

Informații importante pentru conducătorii auto: Chiar dacă dispozitivele în sine sunt mult mai precise, autoritățile decid în continuare asupra limitelor de toleranță posibile. Prin urmare, ÖAMTC face apel la autorități să nu “accelereze pe o autostradă goală la 133”, chiar și cu dispozitive mai precise.

Efectul pe care îl poate avea instalarea de noi radare de viteză este demonstrat în prezent în Wels. Un nou dispozitiv a fost instalat acolo în luna iunie, iar 13.000 de șoferi au fost semnalizați în jumătate de an.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu