BAG- In caz de indoiala, muncitorul e obligat sa dovedeasca boala

Angajatorii pot pune la îndoială concediul de boală al angajaților lor. Acest lucru este valabil mai ales dacă este prezentat un Medical imediat după o concediere, potrivit Tribunalului Federal al Muncii.

Angajații care dau angajatorului un concediu medical imediat după o înștiințare ca isi da demisia și care stau departe de serviciu până la expirarea perioadei de preaviz nu se pot aștepta în mod automat la plata salariului.

Dacă un angajat renunță și este pus în concediu medical în ziua concedierii, acest lucru poate zdruncina valoarea probatorie a certificatului de incapacitate de muncă (AU), în special dacă incapacitatea de muncă certificată acoperă cu precizie durata perioadei de preaviz. , a decis Curtea Federală a Muncii din Erfurt. (5 AZR 149/21)

Un angajat din Saxonia Inferioară a dat în judecată pe angajator pentru ca nu si-a primit salariu.

Angajatul unei agenții de angajare temporară a anunțat la începutul lunii februarie 2019 pe angajator, ca el de la sfârșitul lunii nu va mai merge la munca. Tot in aceeași zi cu Demisia, angajatul a depus pe masa angajatorului un certificat de incapacitate de muncă.

Angajatorul menționează instanței, ca tot in acea zi, angajatul ar fi anunțat telefonic un coleg de munca, că nu va mai veni la muncă. În conversație nu se punea problema incapacității de muncă.

Curtea de Stat a Muncii din Saxonia Inferioară a confirmat plângerea femeii și a confirmat dreptul la plata continuă a salariilor.

Cu toate acestea, contrar deciziei instanțelor inferioare, Curtea Federală a Muncii a dat castig de cauza angajatorului.

Din punctul de vedere al judecătorilor, valoarea probatorie a certificatului de incapacitate de muncă a fost zdruncinată, deoarece acoperea exact durata rămasă a raportului de muncă. Reclamanta nu a furnizat atunci suficiente dovezi că nu putea efectiv lucra.

Din păcate, Curtea Federala a Muncii nu a specificat in decizie, ce trebuia angajatul sa facă, pentru ași demonstra incapacitatea de munca, așa spus “boala”!

[pdf-embedder url=”https://preprod.erichmocanu.tv/wp-content/uploads/2021/09/5AZR149-21-Erschuetterung-des-Beweiswerts-einer-Arbeitsunfaehigkeitsbescheinigung-Das-Bundesarbeitsgericht.pdf”]
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu