Belgia dorește să introducă o săptămână de patru zile cu același program de lucru

  • În Belgia, angajații ar trebui să lucreze doar patru zile în loc de cinci în viitor.
  • Guvernul belgian a convenit asupra unei reforme corespunzătoare a pieței muncii, după cum a anunțat marți premierul Alexander De Croo.
  • Acest lucru ar trebui să beneficieze de compatibilitatea vieții profesionale și private.

Bruxelles. În viitor, angajații din Belgia ar trebui să își poată face munca în mod flexibil timp de patru zile, în loc de cinci. Guvernul belgian a convenit asupra unei reforme corespunzătoare a pieței muncii, după cum a anunțat marți premierul Alexander De Croo. „Primul pilon este de a oferi lucrătorilor mai multă flexibilitate, mai multă libertate”, a spus De Croo. Lucrătorilor cu normă întreagă ar trebui să li se permită să lucreze mai multe ore, astfel încât toate orele necesare să poată fi lucrate în patru zile. Potrivit lui De Croo, acest lucru ar trebui să beneficieze de compatibilitatea dintre muncă și viața privată.

Reforma pieței muncii include, de asemenea, accesul reglementat legal la formare continuă pentru angajați, a spus De Croo. În plus, va exista mai multă flexibilitate în regulile serviciului de noapte, pentru a stimula în special comerțul online. De asemenea, ar trebui să existe o protecție mai bună pentru freelanceri de pe platformele de internet precum Uber, cum ar fi asigurarea obligatorie pentru accidente de muncă. „Lucrăm la o economie durabilă, inovatoare și digitală”, a spus De Croo.

Agenția de presă Belga a scris că scopul reformelor este o rată de ocupare de 80% până în 2030. În prezent, este de 71%, cu diferențe regionale mari. Pentru comparație: Potrivit Oficiului Federal de Statistică, rata de ocupare în Germania a fost de 75,5 la sută.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu