Italia va introduce noua prestație uniformă pentru copii

Din martie, Italia va introduce noua prestație uniformă pentru copii, alocația de stat pentru familie și alocația de stat pentru copii vor rămâne, dar accesul se va schimba.

Până în prezent, familiile din Tirolul de Sud au putut depune cereri la stat pentru diverse prestații familiale, precum alocația familială sau alocația pentru copii. Modificări sunt acum în așteptare: deoarece Roma introduce noua prestație uniformă pentru copii, așa-numitul „assegno unico”, din martie, Tirolul de Sud își ajustează serviciile de asistență. Alocația familială de stat și alocația de stat pentru copii vor rămâne, dar unele criterii de acces se vor schimba. 

Statul Tirol de Sud a plătit 71 de milioane de euro familiilor pentru servicii de sprijin anul trecut, cu 1,4 la sută mai mult decât în ​​anul precedent, iar nevoia este în creștere, spune consilierul pentru familie Waltraud Deeg. Situația este tensionată pentru că prețurile cresc peste tot. Pe lângă sprijinul financiar, ar trebui îmbunătățită și oferta de compatibilitate între familie și muncă. Directorul Agenției de Stat pentru Dezvoltare Socială și Economică, Eugenio Bizzotto, defalcă serviciile de sprijin financiar astfel: 26.800 de familii au beneficiat de ajutor de stat pentru copii, 14.900 de familii au beneficiat de ajutor familial și alte două au primit ajutor de stat.

Deeg: „Primul dar important pas” 

Se estimează că 75.000 de familii din Tirolul de Sud au dreptul la noul alocație de stat pentru copii, la care părinții o pot solicita din ianuarie și care va fi plătită din martie – asta este mult. Consilierul de stat Deeg vede acesta ca pe un prim pas major în politica familiei, deoarece pentru prima dată există un beneficiu universal pentru familii, deși într-o formă foarte gradată. Abia la sfârșitul anului vei vedea cine primește mai mult până la urmă, pentru că unele lucruri au fost desființate, subliniază Deeg.  

alocația familială pentru toată lumea

Din iulie, Tirolul de Sud își va ajusta apoi prestațiile familiale la noul ajutor de stat pentru copii: prestația familială – adică până la 200 de euro pe lună până la al treilea an al copilului – va fi plătită tuturor familiilor în viitor, indiferent de venit, va fi un fel de securitate de bază. Potrivit consilierului de stat Deeg, 92 la sută din familii îl primesc în prezent. În viitor, doriți să o plătiți tuturor, indiferent de venituri și active. Până în prezent, 15.000 de familii au primit alocația familială de stat, ceea ce reprezintă peste 90 la sută din familiile cu copii minori. 

Alocație pentru copii pentru persoanele cu venituri mici

Până acum, jumătate dintre familiile cu copii minori au primit alocație de stat pentru copii – în jur de 100 de euro pe lună. Pentru aceasta ai putea aplica pe baza EEVE – declarația uniformă de venituri și avere, din iulie va fi – ca și în cazul alocației de stat pentru copii – ISEE. Potrivit lui Deeg, ar trebui să devină un fel de beneficiu suplimentar pentru familiile cu venituri mici din cauza costului ridicat al vieții în țară. În plus, alocația de stat pentru copii nu se mai plătește doar unui copil cu vârsta de până la 7 ani, ci până la vârsta de 18 ani. 

Puteți găsi informații mai detaliate pe site-ul de stat  aici.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu