Cabinetul federal extinde ordonanța Corona privind sănătatea și securitatea muncii

Planuri de igienă, teste, măști de protecție: Cabinetul federal a prelungit astăzi ordonanța Corona privind sănătatea și securitatea muncii pentru companii până pe 24 noiembrie. 

Cu toate acestea, angajatorii nu au dreptul să se întrebe despre starea de vaccinare a angajaților lor.

Cabinetul federal a extins miercuri ordonanța Corona privind sănătatea și securitatea muncii pentru companii și angajații acestora. Ordonanța ministrului muncii Hubertus Heil (SPD) va fi legată de durata situației epidemice și, prin urmare, va fi prelungită până la 24 noiembrie 2021 inclusiv, așa cum a anunțat Ministerul Federal al Muncii la Berlin.

Începând cu 10 septembrie, angajatorii vor fi obligați să informeze angajații despre riscurile bolii Covid-19 și opțiunile de vaccinare, să elibereze angajații pentru a profita de ofertele de vaccinare și să sprijine medicii companiei cu ofertele de vaccinare ale companiei.

Regulile Corona se aplică în continuare

Regulile existente continuă să se aplice, cum ar fi obligația de a avea planuri de igienă ale companiei și de a oferi teste rapide sau de auto-testare cel puțin de două ori pe săptămână. Biroul la domiciliu ar trebui să servească și ca o modalitate de reducere a contactelor. În cazul în care alte măsuri nu asigură o protecție adecvată, angajatorii trebuie să furnizeze cel puțin o mască de protecție medicală.

Nu există informații privind vaccinarea sau starea de convalescență

Ordonanța încă nu oferă angajatorilor dreptul de a obține informații despre vaccinarea sau starea de convalescență a angajaților. Cu toate acestea, aceștia ar trebui să ia în considerare acest statut de angajați la stabilirea măsurilor de protecție necesare, cu condiția să fie conștienți de acest lucru.

Sunt necesare soluții pragmatice

Ministrul federal al Muncii, Hubertus Heil, a subliniat că angajații nu au nicio obligație generală de a furniza angajatorilor lor informații cu privire la datele sensibile de sănătate. “În orice caz, legislația muncii nu prevede acest lucru”, a spus el. Sunt necesare soluții pragmatice.

De exemplu, în locurile de muncă cu risc ridicat de infecție, cum ar fi în spitale sau închisori, regulile 3G – dovada dacă cineva a fost vaccinat, recuperat sau testat – ar putea fi introduse în mod similar cu restaurantele. Ministrul Sănătății, Jens Spahn (CDU), este responsabil de acest lucru în guvern.

Spahn a ridicat marți întrebarea privind starea de vaccinare de la angajați și de atunci a primit atât încurajări, cât și vânt direct.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu