2G NU în supermarket – Kaufland oferă detalii

Persoanele nevaccinate ar putea avea probleme din cauza unei noi reguli corona. Supermarketurile au voie să implementeze opțiunea 2G. Kaufland a comentat acest lucru.

Frankfurt – Măsurile Corona sunt în mod constant adaptate. După două blocaje, creșterea ratei de vaccinare și scăderea spitalizării în ultimele luni au dus la o oarecare relaxare. Multe domenii ale vieții publice au revenit treptat la normal cu opțiunile 3G și 2G.

https://preprod.erichmocanu.tv/castiga/

Între timp, opțiunea 2G a fost extinsă la comerțul cu amănuntul din Hesse și Saxonia Inferioară. Motivul pentru aceasta a fost o hotărâre a instanței administrative din Hessen în urma unei plângeri a unui comerciant cu amănuntul. Decizia revine acum comerțului cu amănuntul dacă va acorda acces doar persoanelor vaccinate și convalescente. Aldi, Lidl și Rewe au răspuns deja la opțiunea 2G. Acum se alătură și Kaufland.

Regula 2G în supermarket – Kaufland ia o decizie cu privire la măsura corona

Într-o declarație, Kaufland a anunțat pentru Echo24.de: „În calitate de retailer alimentar care asigură provizii de bază, nu suntem afectați de reglementarea 2G. Nu vom implementa acest lucru nici în Hessen, nici în afara acesteia. În filialele noastre se aplică în continuare regulile de distanță și igienă binecunoscute, precum și cerința măștii.”

Nu este deloc surprinzător că discounterii precum Aldi, Lidl sau acum Kaufland se poziționează împotriva opțiunii 2G și în favoarea regulilor corona. Mai puțini clientii ar însemna pur și simplu vânzări mai mici în același timp. În plus, Asociația Germană de Retail (HDE) indică efecte negative suplimentare pentru supermarketuri: „Verificarea actelor de vaccinare și a testelor ar duce la cozi lungi în fața magazinelor.”

Opțiunea 2G în supermarket: este posibilă legal regula corona?

Există și componenta juridică delicată. Utilizarea opțiunii 2G în supermarketuri ar crește enorm presiunea asupra persoanelor nevaccinate. Supermarketurile fac parte din aprovizionarea de bază din Germania, care trebuie să fie garantată pentru toți oamenii din Germania. Implementarea opțiunii 2G, în special în zonele rurale, ar putea asigura că unii localnici nu vor mai avea oportunități de cumpărături.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu