Austria: Anchetatorii percheziționează sediul partidului ÖVP și Cancelaria Guvernului

În sediul partidului cancelarului austriac Sebastian Kurz a avut loc miercuri o percheziție. Se spune că si cancelaria a fost percheziționată. ÖVP a confirmat acest lucru într-un mesaj.

Ar trebui să fie vorba de investigații în mediul direct al cancelarului austriac Sebastian Kurz. Accentul este pus pe consilierul Stefan Steiner, ofițerul media Gerald Fleischmann și un ofițer de presă. Este vorba despre suspiciunea de plăți în numerar pentru sondaje înfrumusețate care au fost publicate în cotidianul Austria . Zvonurile despre o căutare iminentă începuseră deja la mijlocul lunii septembrie. 

Partidul austriac ÖVP a confirmat perchezitia sediului și a vorbit despre o „punere în scenă politică”, despre care jurnaliștii au fost informați în prealabil:

„După acuzațiile false care i-au fost aduse deja lui Sebastian Kurz (…) și altora, toate s-au dovedit a fi acum nefondate, acum se construiesc alte acuzații despre evenimente care au fost parțial acum cinci ani. Acest lucru se întâmplă întotdeauna cu același scop și sistem: să dăuneze masiv Partidului Popular și Sebastian Kurz. “

Perchezițiile de miercuri au afectat și cancelaria Kurz, biroul unui consilier al cancelarului și Ministerul Finanțelor. a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului Finanțelor: 

“Cu toate acestea, doar într-un singur departament și nu așa cum se zvoneste ca in biroul ministrul de finanțe Gernot Blümel sau cabinetul său”. 

Partidul SPÖ îl critică pe ÖVP. Acest lucru vrea să „ia bordura justiției”. 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu