Lătratul unui câine tulbură liniștea? Afla ce spune instanta!

Câinii sunt considerați cei mai buni prieteni ai omului cu un motiv. În plus, puteți chiar economisi taxe cu ajutorul lor. Potrivit Statistica, aproape nouă milioane de câini trăiau în gospodăriile germane în 2019. Expertul juridic al ARAG, Tobias Klingelhöfer, explică situația juridică a prietenilor cu patru picioare.

Toate costurile suportate pentru îngrijirea și întreținerea unui animal de companie pot fi deduse din impozit. Condiție prealabilă: Deoarece biroul fiscal recunoaște doar serviciile legate de gospodărie, îngrijirea profesională sau îngrijirea animalului de către o persoană care se ocupă de animale de companie, de exemplu, trebuie să aibă loc în propria casă. De asemenea, serviciul Gassi poate fi indicat ca fiind un serviciu de gospodărie apropiată cu taxa, așa cum a decis Curtea Federală Fiscală. Condiție prealabilă: Câinele trebuie să fie luat de la domiciliu și, de asemenea, returnat acolo (Ref.: VI B 25/17). În cazul în care câinele este un câine de muncă, cum ar fi un câine de salvare sau de serviciu, costurile suplimentare pot fi deduse din impozit ca fiind cheltuieli legate de venit.

Când au voie câinii să facă zgomot?
Instanțele judecă dau diferite decizii când este vorba de lătratul câinilor, dar vă puteți orienta după următoarele reguli: Lătratul câinelui care durează mai mult de 30 de minute pe zi și mai mult de zece minute la un moment dat poate fi dificil. Iar în timpul perioadelor de odihnă nocturnă și în timpul amiezii, câinii trebuie să nu mai latre deloc în aer liber, dacă este posibil. Dacă este necesar, aceștia trebuie să meargă în interior. Poate că vecinii supărați pot închide ochii de Ziua Mondială a Câinelui și, în schimb, sau vecinul vede ca Friedrich von Schiller: “Lăsați câinele să latre, nu știe să cânte”.

Trebuie să fixez centura de siguranță a câinelui meu în mașină?
Câinii nu sunt obligați să poarte centuri de siguranță. Cu toate acestea, în conformitate cu Legea privind circulația rutieră (StVO), animalele sunt considerate o încărcătură. Iar acesta trebuie să fie pus și fixat în așa fel încât să nu poată aluneca, să cadă, să se rostogolească, sau să genereze zgomote care pot fi evitate, chiar și în timpul frânării de urgență sau al mișcărilor de evitare bruscă (articolul 22 din StVO). Un câine care cântărește doar 20 de kilograme devine un proiectil cu o forță de penetrare de 600 de kilograme la o viteză de 50 de kilometri pe oră. Din acest motiv, câinii trebuie transportați în portbagaj, într-o cutie de transport bine ancorată sau cu o grilă metalică fixă între compartimentul de încărcare și bancheta din spate.

Împărtășirea câinilor: un câine, doi stăpâni
Bineînțeles că nu poți împărți câinii. Dar există întotdeauna situații în care locul de muncă sau alte circumstanțe nu permit să aibă grijă în mod adecvat de prietenul său cu patru picioare. Atunci așa-numitul “dog-sharing” ar putea fi soluția: Două persoane împart îngrijirea animalului și se ocupă împreună de câine. Dar ar trebui să se țină cont de această variantă. De asemenea, bunăstarea animalului trebuie să fie prioritară în cazul “câinelui cu jumătate de normă”. Este important să vă puneți de acord cu privire la creșterea animalului și doar o singură persoană ar trebui să fie proprietarul legal, pentru a facilita clarificarea chestiunilor legate de proprietate și a altor aspecte juridice.

Vacanță fără câine?
Dacă nu puteți sau nu vreți să plecați în vacanță cu câinele dumneavoastră, trebuie să găsiți un serviciu de îngrijire pentru prietenul dumneavoastră cu patru picioare. Clasicul în ceea ce privește îngrijirea animalelor este pensiunea pentru animale. Operatorii trebuie să dețină un permis în conformitate cu secțiunea 11 din Legea privind bunăstarea animalelor, dar cum puteți fi siguri că animalul dumneavoastră de companie nu este pur și simplu închis într-o cușcă toată ziua, că primește suficientă mâncare și băutură și, eventual, că primește îngrijiri medicale?

ErichMocanuTV va recomand o vizită prealabilă neanunțată la pensiunea selectată. Dacă este posibil, ar trebui să se ia cu el propriul animal pentru a testa reacția acestuia la colegii de casă și la personal. Proprietarii de animale de companie ar trebui să verifice dacă spațiile sunt curate și nu sunt supraaglomerate, dacă zonele de dormit ale animalelor sunt ventilate, iluminate și pot fi încălzite dacă este necesar. Sunt curate bolurile de hrănire? Este disponibilă apă proaspătă? Există facilități în aer liber pentru a se putea crește liber? Sunt disponibile locuri de joacă? Au fost luate în considerare stâlpii de zgâriere și zonele de ședere ridicate pentru animalele de companie? De multe ori, o privire la fețele animalelor deja prezente este suficientă pentru a vedea dacă acestea sunt fericite și dacă personalul le tratează cu dragoste. Unitățile bune de cazare pentru animale de companie întreabă despre preferințele, particularitățile și obiceiurile alimentare ale animalului oaspete.

Plimbare scumpă – amenzi pentru rahatul câinilor
Având în vedere cele aproape un milion de kilograme de excremente de câine care se estimează că se acumulează zilnic în Germania, nu este surprinzător faptul că acest subiect a ajuns să fie inclus în tot mai multe regulamente municipale. Proprietarii de câini trebuie să plătească până la 1.000 de euro dacă lasă dejecțiile prietenilor lor cu patru picioare.

Andrea Schmidt