SEK dă năvală în apartamentul greșit – persoana în cauză primește un voucher Amazon ca scuze

În Essen, SEK a luat cu asalt un apartament – dar, din păcate, unul greșit. La sfârșitul lunii ianuarie, un tânăr de 28 de ani a fost surprins dimineața: polițiștii i-au doborât ușa și l-au învins. Poliția va plăti costurile suportate, iar el va primi un voucher Amazon ca compensație suplimentară.

În dimineața devreme a zilei de 25 ianuarie, grupul special al poliției a luat cu asalt un apartament din Essen. Greșeala: Serviciile de urgență au făcut o greșeală la podea, persoana pe care o căutau efectiv locuia la un etaj mai jos. Studentul în vârstă de 28 de ani în cauză a primit un voucher Amazon de la liderul SEK drept scuze. Avocatul persoanei în cauză a declarat pentru „ WAZ ” că acest comportament a fost „foarte indecent”.

  • Ce s-a întâmplat: Pentru a aresta un presupus făptuitor, SEK a poliției din Essen a luat cu asalt un apartament. Forțele au spart ușa și au aruncat un „corp iritant”, care are scopul de a irita persoana care urmează să fie arestată cu bubuituri puternice. Totuși, când polițiștii l-au legat pe studentul de 28 de ani și l-au dus la pământ, și-au dat seama rapid de greșeala lor.
  • Descrierea elevului: Descrierile diferă în ceea ce a urmat. Potrivit studentului în vârstă de 28 de ani, s-au folosit gaze lacrimogene și i s-a ținut un pistol la tâmplă. Avocatul său Joerg Hufer spune că mandatul său nu a putut să-și deschidă ochii de mult timp după desfășurare.
  • Descrierea poliției: SEK contrazice aceste declarații. Nicio armă nu a fost ținută la capul studentului și nici nu au fost folosite gaze lacrimogene. O purtătoare de cuvânt a poliției din Essen a declarat pentru FOCUS Online că paramedicii care au fost chemați nu au găsit răni la tânărul de 28 de ani. Chiar și după ce persoana în cauză a cerut ulterior polițiștilor o ambulanță, paramedicii nu au putut observa răni.
  • Consecințele persoanei în cauză: Potrivit avocatului, studentul în cauză era stresat psihic și fizic. „Acum a trebuit să caute tratament psihologic pentru că nu mai poate dormi, este total speriat și nu poate munci”, spune avocatul Hufer.
  • Despăgubiri și scuze din partea poliției: purtătoarea de cuvânt a poliției a declarat pentru FOCUS Online că poliția va plăti toate costurile suportate pentru lucrările de reparații și va prelua, de asemenea, eventualele costuri de tratament pentru persoana în cauză. Liderul SEK i-a oferit studentului un voucher Amazon autofinanțat de 50 de euro drept scuze și i-a înmânat o scrisoare oficială de scuze de la autorități.
  • Reacția avocatului: Avocatul său consideră că această încercare de despăgubire este „sub toate armele”. Comportamentul a fost extrem de indecent și, potrivit unor proceduri comparabile, studentul ar putea avea dreptul la despăgubiri de cinci cifre.

Suspectul real a fost prins în timpul operației. Cu toate acestea, a fost eliberat din lipsă de probe.