Bunicii pot fi obligați să asigure întreținerea nepoților lor

Părinții nu sunt singurii care trebuie să plătească întreținerea copiilor atâta timp cât merg la școală sau fac ucenicie. Dacă nu o pot face financiar, poate afecta și bunica și bunicul, așa cum arată un caz.

De asemenea, bunicilor li se poate cere să plătească întreținere pentru nepoții lor. Este cazul, de exemplu, când mama singură nu câștigă suficient. Grupul de lucru pentru dreptul familiei al Asociației avocaților din Germania (DAV) se referă la o decizie corespunzătoare a Curții Regionale Superioare din Oldenburg.

În acest caz concret, mama singură a unui copil de cinci ani lucrează cu jumătate de normă 20 de ore pe săptămână, tatăl copilului face o ucenicie și a plătit până acum doar 30 de euro pe lună pentru întreținere. Femeia dorea acum informații despre veniturile și averile bunicilor paterni ai băiatului.

Curtea a fost de acord cu ea. Odată ce informațiile sunt disponibile, atunci trebuie luată o decizie cu privire la dacă bunicii ar putea fi obligați să plătească întreținere. În principiu, aceasta este o opțiune pentru că mama nu ar câștiga suficient chiar dacă ar lucra cu normă întreagă pentru a asigura întreținerea totală sau parțială a copilului, potrivit instanței.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu