Se anuleaza Vaccinarea Obligatorie in Austria?

Legea vaccinării nici măcar nu a intrat în vigoare de o săptămână. Astăzi, miercuri, guvernatorul Salzburgului Wilfried Haslauer (ÖVP) critică acest lucru. El își exprimă îndoieli considerabile cu privire la faptul că vaccinarea obligatorie va mai fi necesară după încheierea valului Omicron. O supraîncărcare a îngrijirilor medicale – și acesta a fost argumentul pentru cerința de vaccinare – nu este dată. Haslauer este în prezent sceptic cu privire la vaccinarea obligatorie.

Legea federală a vaccinării prevede că o comisie va evalua la fiecare trei luni dacă vaccinarea este încă necesară. Din 15 martie, persoanele nevaccinate ar urma să fie pedepsite.

Guvernatorul Haslauer spune astăzi în jurnalul ORF de la prânz că dezvoltarea virusului ar trebui încă analizată în februarie. Dar este absolut necesar să se evalueze înainte de 15 martie, mai exact la începutul lunii martie, dacă vaccinarea obligatorie este „ascuțită”, potrivit guvernatorului de la Salzburg. 

Incălcarea drepturilor fundamentale

„Vaccinarea este o cutie de instrumente. Dacă suferința nu este acolo, nu trebuie să o deschideți“, spune Wilfried Haslauer. Încălcarea dreptului fundamental trebuie să fie „proporțională”.

Haslauer nu este primul guvernator care și-a exprimat îndoielile. Guvernatorul Carintiei Peter Kaiser (SPÖ) pusese deja la îndoială necesitatea vaccinării obligatorii cu o zi înainte. 

Prin urmare, Haslauer a făcut apel în ORF-Mittagsjournal la ministrul Sănătății Mückstein pentru a lua o decizie în curând și pentru a nu consolida comisia în câteva săptămâni, așa cum a anunțat ministrul Sănătății Mückstein.

Nu se știe încă cine va face parte din comisie. 

YouTube player