Un bărbat din SUA se recuperează după un transplant de inimă de porc „revoluționar”.

CHICAGO- Un bărbat din SUA cu boală de inimă terminală i s-a implantat o inimă de porc modificată genetic într-o intervenție chirurgicală inedită de acest fel, iar trei zile mai târziu pacientul se descurcă bine, au raportat luni medicii săi.

Operația, efectuată de o echipă de la Universitatea de Medicină din Maryland, este printre primele care demonstrează fezabilitatea unui transplant de inimă de la porc la om, un domeniu făcut posibil de noi instrumente de editare a genelor.

Dacă se va dovedi succes, oamenii de știință speră că organele de porc ar putea ajuta la atenuarea penuriei de organe donatoare.

“Aceasta a fost o intervenție chirurgicală revoluționară și ne aduce cu un pas mai aproape de rezolvarea crizei deficitului de organe. Pur și simplu nu există suficiente inimi umane donatoare disponibile pentru a face față lungii liste de potențiali destinatari”, dr. Bartley Griffith, care a transplantat chirurgical inima de porc în pacientul, a spus într-un comunicat.

„Procedăm cu prudență, dar suntem, de asemenea, optimiști că această operație primară în lume va oferi o nouă opțiune importantă pentru pacienți în viitor”, a adăugat Griffith.

Pentru David Bennett, în vârstă de 57 de ani, din Maryland, transplantul de inimă a fost ultima sa opțiune.

“A fost fie să mor, fie să fac acest transplant. Vreau să trăiesc. Știu că este o lovitură în întuneric, dar este ultima mea alegere”, a spus Bennett cu o zi înainte de operație, potrivit unui comunicat publicat de universitate.

Pentru a merge mai departe cu operația experimentală, universitatea a obținut o autorizație de urgență de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente în ajunul Anului Nou prin programul său de utilizare compasivă.

„FDA a folosit datele și datele noastre despre porcul experimental pentru a autoriza transplantul la un pacient cu boală cardiacă în stadiu terminal care nu avea alte opțiuni de tratament”, a spus dr. Muhammad Mohiuddin, care conduce programul de xenotransplant al Universității – transplantul de organe animale în oameni.

Aproximativ 110.000 de americani așteaptă în prezent un transplant de organe, iar peste 6.000 de pacienți mor în fiecare an înainte de a primi unul, potrivit organdonor.gov.

Inima de porc modificată genetic a lui Bennett a fost furnizată de Revivicor, o companie de medicină regenerativă cu sediul în Blacksburg, Virginia. În dimineața intervenției chirurgicale, echipa de transplant a scos inima porcului și a plasat-o într-un dispozitiv special pentru a-și păstra funcția până la intervenție chirurgicală.

Porcii au fost multă vreme o sursă tentantă de potențiale transplanturi, deoarece organele lor sunt atât de asemănătoare cu oamenii. O inimă de porc în momentul sacrificării, de exemplu, are aproximativ dimensiunea unei inimi umane adulte.

Alte organe de la porci care sunt cercetate pentru transplant la oameni includ rinichii, ficatul și plămânii.

Eforturile anterioare de transplant de la porc la om au eșuat din cauza diferențelor genetice care au cauzat respingerea organelor sau virușii care prezentau un risc de infecție.

Oamenii de știință au abordat această problemă prin eliminarea genelor potențial dăunătoare.

În inima implantată în Bennett, trei gene legate anterior cu respingerea organelor au fost „eliminate” din porcul donator, iar șase gene umane legate de acceptarea imună au fost introduse în genomul porcului.

Cercetătorii au șters, de asemenea, o genă de porc pentru a preveni creșterea excesivă a țesutului inimii de porc.

Lucrarea a fost finanțată parțial cu un grant de cercetare de 15,7 milioane de dolari pentru a evalua inimile de porc modificate genetic de la Revivicor în studiile cu babuini.

Pe lângă modificările genetice ale inimii de porc, Bennett a primit un medicament experimental anti-respingere produs de Kiniksa Pharmaceuticals cu sediul în Lexington, Mass.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu