Sport, lecții de înot și distracție de vară: Oferta Gratis pentru copii din Bayern

Din cauza pandemiei de Corona, mulți copii au făcut mai puține sporturi, mulți au părăsit clubul. Bavaria dorește să contracareze acest lucru prin promovarea activă a mișcării și sprijinirea revenirii copiilor la sport, indiferent de condițiile lor sociale.

În timpul pandemiei, copiii nu și-au putut urmări cu adevărat sporturile obișnuite și posibilitățile de exerciții fizice. Acum Bavaria vrea să ofere copiilor de școală primară un stimulent pentru a compensa acest lucru.

Mici „cadouri” pentru copiii de școală primară

În cadrul reuniunii cabinetului din 29 iunie, Consiliul de Miniștri a decis să sprijine copiii la întoarcerea lor în sport. Toți copiii din învățământul primar pot beneficia de acest ajutor in perioada 2021/22.

Acesta este modul în care statul Bayern pune în aplicare:

Membru anual într-un club sportiv bavarez
Cum: Pentru o nouă înregistrare într-un club sportiv non-profit, copiii primesc un voucher de până la 30 EUR în prima zi de școală sau grădiniță.

Este promovată „calul de mare”
Cum: În prima zi de școală, copiii preșcolari și elevii de clasa întâi vor primi, de asemenea, un voucher de 50 EUR pentru un curs de înot.

Guvernul de stat justifică voucherele în două moduri. Pe de o parte, motivează copiii să facă din nou mai multe sporturi și ar trebui să-și consolideze abilitățile de înot. În același timp, în timpul pandemiei urmează să se formeze cursuri de înot neobișnuite, iar cluburile sportive bavareze urmează să fie sprijinite.

Bayern stabilește astfel un semnal puternic, universal eficient pentru sănătatea copiilor și, în același timp, consolidează peisajul societății din Bavaria.

Andrea Schmidt