sursa: https://claudia-roth.de/

Un Polițist compară fața Claudiei Roth cu fesele unui cal – acum trebuie să plătească

Un ofițer de poliție trebuie să plătească 4.400 de euro pentru că compară fața politicianului verde Claudia Roth de pe Facebook cu fundul unui cal. „Asta merge prea departe”, spune Judecătoarea. Cu toate acestea, pentru toate celelalte acuzații, inclusiv incitarea la ură în 26 de cazuri, bărbatul a fost achitat.

Un ofițer de poliție din Augsburg a fost condamnat miercuri la o amendă de 4.400 de euro pentru că a insultat vicepreședintele Bundestag (parlamentului), Claudia Roth (verzi)Oficialul a comparat chipul politicianului verde cu fundul unui cal pe profilul său vizibil public de Facebook . „Asta merge prea departe”, a decis judecătoarea Rita Greser (Az. 03 Ds 101 Js 100806/20).

Polițistul a comparat fața Claudiei Roth cu fundul unui cal – acum trebuie să plătească

Superintendentul de poliție în vârstă de 53 de ani a fost acuzat de numeroase alte cazuri în fața instanței de district Augsburg. Procuratura a enumerat șase cazuri de insultă, incitare la ură în 26 de cazuri și odată cu utilizarea simbolurilor organizațiilor neconstituționale în legătură cu o reprezentare a zvasticilor. În toate celelalte cazuri, ofițerul a fost achitat.

Avocatul său apărător și judecătorul au subliniat că o serie de postări text și imagini sunt lipsite de gust, dar nu se pedepsesc. Avocatul ceruse o achitare completă și anunțase o contestație. Polițistul este suspendat timp de un an și jumătate. Procesele disciplinare sunt, de asemenea, în curs împotriva lui, care vor fi continuate numai după încheierea procesului penal.

Andrea Schmidt