Am primit răspunsul la cele 5 Întrebări puse Casei de Pensie din Germania!

Dorim să vă prezentam cele 5 răspunsuri pe care le-am primit de la Casa de Pensie din Germania un urma cereri noastre!

1. Câte luni trebuie sa avem cotizați la pensie plătită, pentru a beneficia de la Casa de Pensie un Bai/Tratament Medical/Sanatoriu sau sa obținem reșcolarizare în muncă?

Pentru reabilitarea medicală sau profesională, trebuie îndeplinite următoarele cerințe de asigurare:
Contribuțiile au fost plătite timp de cel puțin 15 ani sau se primește deja o pensie pentru incapacitate de munca sau ar trebui plătită fără reabilitare.

Reabilitarea medicală se efectuează, de asemenea, în cazul în care contribuțiile obligatorii au fost plătite timp de șase luni în ultimii doi ani anteriori cererii sau în cazul în care un loc de muncă asigurat se desfășoară în termen de doi ani de la formare, până la depunerea cererii sau după apariția unei incapacități de muncă sau a unui șomaj.

2. Câte luni ar trebui să plătească pentru a primi o pensie de invaliditate?

În plus față de cerințele medicale, trebuie să fie îndeplinite, de asemenea, așa-numitele cerințe legale în materie de asigurări.
Printre acestea se numără:
O perioadă de asigurare de cel puțin 60 de luni. Printre acestea se numără:
De exemplu, contribuții obligatorii, contribuții voluntare și luni de la un acord de pensie.
Contribuțiile obligatorii trebuie să fi fost plătite timp de 36 de luni în ultimii cinci ani anteriori datei incapacității. Contribuțiile voluntare nu sunt suficiente.
În anumite condiții, există, de asemenea, dreptul la o pensie de invaliditate fără plata contribuțiilor menționate mai sus. Printre acestea se numără, de exemplu: Reducerea ocupării forței de muncă a fost cauzată de un accident de muncă. În acest caz, o astfel de pensie are deja dreptul la prima contribuție. Alte excepții pot fi găsite în broșura noastră de la paginile 7 și 8: aici

3. Câte luni ar trebui să plătiți pentru a obține o pensie minimă atunci când împliniți vârsta de pensionare?

Pentru dreptul la pensie pentru limită de vârstă începând cu perioada normală de pensionare, pentru anul în curs 1956 este vorba de vârsta de 65 de ani și de 10 luni, sunt necesare 60 de luni de asigurare. Pe lângă contribuțiile obligatorii, acestea includ contribuțiile voluntare, lunile de la plata pensiei sau de la divizarea pensiilor și lunile pentru perioadele de încadrare în muncă minoră (mini-job) fără contribuții proprii. Cuantumul pensiei se calculează pe baza numărului și a valorii contribuțiilor.
În Germania nu există pensie minimă.

4. Cetățenii români care nu au plătit contribuții la fondul de pensii de mai mult de 60 de luni și care se întorc în România pot primi propriile contribuții la fondul de pensii plătite? Sau să primească o pensie atunci când se atinge vârsta de pensionare

În cazul în care cetățenii români au atins mai puțin de 60 de luni de perioade de asigurare în Germania, contribuțiile nu pot fi rambursate. Contextul este că perioadele de asigurare realizate în diferite țări sunt agregate. O cumulare a timpului se realizează în conformitate cu legislația europeană între statele membre ale Uniunii Europene, pe lângă Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.
În cazul în care sunt îndeplinite condițiile de acordare a pensiei, în principiu, fiecare stat membru plătește prestația pentru perioadele realizate în statul respectiv. Aceasta înseamnă că pensiile pot fi obținute de la mai multe state în același timp.
Numai în cazul în care, în pofida cumulării perioadelor din toate statele membre, condițiile de pensie nu sunt îndeplinite, contribuțiile germane pot fi rambursate. Rambursarea se efectuează cel mai devreme la împlinirea vârstei normale de pensionare. Aceasta este în prezent 65 de ani și 10 luni pentru anul 1956 și crește treptat la vârsta de 67 de ani.

5. Ce se întâmplă cu cotizațiile în cazul în care se plătesc numai 1 până la 60 de luni de contribuții la fondul de pensii? Banii ăștia s-au dus?
A se vedea răspunsul la întrebarea 4.

Andrea Schmidt