Gata cu Whatsapp din noiembrie – nu va mai rula pe aceste smartphone-uri

Chiar dacă multe modificări nu sunt vizibile direct: Whatsapp este dezvoltat în mod regulat și, prin urmare, suportul pentru smartphone-urile vechi se încheie în fiecare an. Atunci nu mai puteți utiliza serviciul de mesagerie pe aceste dispozitive sau doar într-o măsură foarte limitată.

De obicei, acest sfârșit de sprijin se încadrează la începutul anului, dar anul acesta a fost avansat. După cum a raportat „t-online.de” printre altele , utilizatorii unor telefoane mobile iPhone sau Android mai vechi vor fi lăsați în urmă încă de la 1 noiembrie.

Din Noiembrie, vor fi acceptate numai smartphone-urile cu sistemele de operare Android 4.1 sau KaiOS 2.5.1 sau mai noi . iPhone-urile au nevoie de cel puțin iOS 10. Aceasta înseamnă că dispozitivele foarte vechi, de exemplu popularul iPhone 4s, care a fost prezentat în octombrie 2011, sau Samsung Galaxy S, care a venit pe piață în 2010, sunt scoase din uz. 

Dacă WhatsApp îți provoacă probleme în noiembrie, ar trebui să încerci sa-ti actualizezi smartphone-ul în loc să-l arunci. De exemplu, dacă aveți un iPhone 5 și mai nou sau un Samsung Galaxy S2 sau S3, puteți actualiza iOS 10 sau Android 4.1.2.

Andrea Schmidt