Proiect de Lege: Test gratuit doar pentru patru categorii de persoane

Din 11 octombrie, cei testați ar trebui să suporte singuri costurile. Guvernul federal vrea să continue să plătească doar în patru cazuri. Acest lucru ar putea fi costisitor, în special pentru cei nevaccinați.

Guvernul federal dorește să restricționeze în mod semnificativ accesul la testele rapide gratuite. Începând cu 11 octombrie, acestea vor fi gratuite doar pentru cetățenii într-o măsură foarte limitată. 

Un proiect ministerial al Ministerului Federal al Sănătății a prezentat primele detalii specifice despre limitele în care ar trebui să se aplice această regulă. Așa raportează „ Business Insider ”.

Prin urmare, testele gratuite ar trebui puse la dispoziție doar pentru patru categorii. Și anume

  • Persoane care nu pot fi vaccinate din motive de sănătate
  • Persoane pentru care nu există recomandări de vaccinare, de exemplu femeile însărcinate și copiii cu vârsta sub doisprezece ani
  • Persoanele care prezintă simptome tipice Covid-19
  • Oamenii care vizitează facilități în care există un contact strâns cu pacienții cu risc crescut, cum ar fi în sectorul sănătății și îngrijirii.

Regulă tranzitorie pentru copii și tineri până în noiembrie

Proiectul prevede o regulă de tranziție pentru copii și tineri cu vârste cuprinse între doisprezece și 17 ani. Pentru ei, termenul pentru testele gratuite de corona ar trebui să expire la sfârșitul lunii noiembrie. Scopul este de a oferi copiilor și adolescenților suficient timp pentru a se informa suficient despre vaccinarea împotriva Corona, care este acum recomandată și de Stiko pentru grupa lor de vârstă, și pentru a obține o protecție completă împotriva vaccinării, conform proiectului de lucrare.

Pentru toți ceilalți, acest lucru înseamnă că ar putea deveni scump în viitor. Cât de scump este exact, „nimeni nu poate spune cu adevărat”, a spus o purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătății.

Vom vedea ce se întâmpla din decembrie cu elevii nevaccinați? Trebuie sa plătească si ei testele?

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu