Indexarea alocațiilor familiale încalcă legislația UE


Potrivit concluziilor avocatului general al UE Richard de la Tour publicate joi, lucrătorii din alte țări UE trebuie să poată primi aceleași beneficii și scutiri de impozite ca și lucrătorii austrieci, indiferent de locul în care locuiesc copiii.

În cele din urmă, cei afectați ar contribui la finanțarea sistemului social și fiscal austriac în același mod ca și angajații austrieci, a susținut de la Tour.

https://www.facebook.com/NOindexierung/

În 2019, Austria a introdus un mecanism de indexare a cuantumului prestațiilor familiale, creditelor fiscale pentru copii și a altor beneficii fiscale pentru familie pentru cetățenii UE care lucrează în Austria, dar ai căror copii locuiesc în străinătate. Aceasta are scopul de a ajusta alocația familială la costurile reale de trai ale copiilor care locuiesc în alte țări UE.

Potrivit Comisiei UE, acest lucru contrazice reglementările UE privind libera circulație a lucrătorilor. Nu numai că regulamentul încalcă reglementările aplicabile, ci este și discriminatoriu, potrivit autorităților de la Bruxelles. Până la urmă, indexarea nu se aplică „cetățenilor austrieci care lucrează în străinătate pentru o autoritate austriacă și ai căror copii locuiesc acolo cu ei – deși situația lor este comparabilă”. Comisia UE a depus o plângere la CEJ în mai 2020.

Opiniile CEJ sunt opinii pe care judecătorii CEJ nu trebuie să le urmeze atunci când iau decizia. Dar mai ales o fac. Un verdict obligatoriu va urma în lunile următoare.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu