Virolog Kekulé: Oamenii vaccinați au fost dezinformați – iar 2G face parte din problemă

Una sau alta, virologul Alexander Kekulé a criticat deja „măsurile Corona”. Acum avertizează că vaccinul și reglementările 2G au stârnit așteptări false în rândul multor cetățeni – care acum nu sunt îndeplinite, dimpotrivă.

Într-un interviu acordat marți Die Welt  , virologul Alexander Kekulé a vorbit clar: Restricțiile pentru persoanele nevaccinate nu vor pune capăt crizei corona. El dă guvernului federal o mărturie proastă și promisiuni false – chiar și pentru cei care au fost vaccinați.

În primul rând, însă, evidențiază lucruri pozitive față de situația de acum un an:

„Noiembrie acesta este mult diferit față de acum un an. Cu același număr de cazuri, nu mai sunt atâtea internări în spital și decese datorită vaccinărilor”.

El critică însă slaba comunicare dintre politicieni și oameni de știință – mai ales că aceasta este în continuă schimbare. RKI în special nu este nevinovat de acest lucru:

„În special, așa-numitul model 2G face parte din problemă. Cei care au fost vaccinați și cei care s-au recuperat cred că sunt în siguranță pentru că li s-a spus asta până de curând. Dar și ei se infectează într-o măsură considerabilă. Drept urmare , acum avem acest val masiv printre cei vaccinați. Este atât de periculos pentru că acești oameni cred că sunt protejați. Au fost dezinformați, chiar și Institutul Robert Koch până de curând a denaturat acest lucru pe site-ul său. La urma urmei, acum au eliminat sentința conform căreia persoanele vaccinate nu contribuie aproape deloc la procesul de infectare. Această comunicare a mers prost.”

Întrebat despre efectele vaccinării și despre promisiunile făcute de unii politicieni pentru toți cei vaccinați, el a spus:

„Aș vorbi mai degrabă despre o promisiune falsă făcută de guvernul federal. S-a sugerat că cei care au fost vaccinați ar putea duce din nou o viață complet normală”.

Dar chiar și atunci – în primăvară – era deja clar că și persoanele vaccinate pot transmite virusul și se pot îmbolnăvi ei înșiși. El s-a întrebat și de ce vaccinul împotriva variantei Wuhan a COVID-19 este încă vaccinat și nu cel împotriva variantei Delta. Dacă aprobarea s-ar aplica în continuare ar fi o problemă complet diferită:

„În plus, efectuarea unor astfel de studii nu este banală și poate fi costisitoare. Acesta este motivul pentru care Pfizer și Moderna fac eforturi ca produsele vechi să fie folosite din nou pentru amplificare”.

Pentru persoanele care, indiferent de motiv, nu vor să fie vaccinate, virologul din Halle, care nu crede în zicala „tirania celor nevaccinați”, a spus:

„Sunt mulți care sunt reticente din motive personale. Femeile însărcinate, de exemplu, sau cele care așteaptă vaccinuri convenționale care nu se bazează pe ARNm. Studii interesante arată că riscul de infecție este mai mic la persoanele precaute nevaccinate decât la cele care sunt vaccinați cred că nu li se poate întâmpla nimic.”

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu