Salariul minim, drept de vot de la 16 ani, pensie: întregul acord de coaliție poate fi citit aici

Acordul de coaliție al semaforului este în vigoare. erichmocanuTV va prezinta documentul. În șapte subpuncte, SPD, Verzii și FDP au stabilit ce planuri au pentru Germania în următorii patru ani.

Puteți găsi întregul acord de coaliție aici

În cele ce urmează puteți citi acordul de coaliție al partidelor de semafor în opt „mesaje scurte”.

I. Îndrăznește să faci mai multe progrese – Alianța pentru Libertate, Justiție și Durabilitate

Ne asumăm responsabilitatea de a promova modernizarea necesară a țării noastre și de a modela progresul. Punem bazele pentru asigurarea prosperității și coeziunii în societatea noastră și în viitor.

Pentru a face acest lucru, abordăm marile provocări sociale ale anilor 2020: luptăm cu criza climatică și ne asigurăm că Germania va continua să fie o locație industrială inovatoare și lider la nivel global în viitor.

Vom face un salt în lumea digitală a secolului 21 și vom face viața cetățenilor mai ușoară. Există mari oportunități pentru țara noastră în revoltele, pe care vrem să le profităm printr-o conducere politică inteligentă.

Facem politică care îmbunătățește în mod special viața oamenilor și oferă securitate în vremuri de schimbare. Locuințe la prețuri accesibile , salarii bune, alocații de bază pentru copii care scot copiii din sărăcie și pensii stabile sunt esențiale pentru coeziunea socială.

Prin urmare, ele reprezintă o bază importantă pentru a ne asigura că noi, ca societate, putem trăi bine împreună astăzi și în viitor.

Solidaritatea este condiția prealabilă pentru a rămâne împreună în vremuri de criză. Acest lucru este deosebit de important în țara noastră în următoarele luni. Confruntarea cu pandemia corona este una dintre sarcinile centrale ale noii coaliții.

II. Societatea respectului

Facem politică pentru o societate a respectului. O societate care înțelege diversitatea ca pe un punct forte și recunoaște fiecare realizare și fiecare plan de viață. În care statul se întâlnește cu cetățenii pe picior de egalitate și se ridică la înălțimea pretenției de a le ușura viața și de a-i pregăti pentru schimbare.

Ne modernizăm statul bunăstării și ne bazăm pe o nouă alocație pentru cetățeni care tratează oamenii cu respect și le oferă încredere. Cu oferte mai bune de formare și calificare, consolidăm oportunitățile pe piața muncii.

Respectul înseamnă și a putea trăi din muncă: Salariul minim de 12 euro înseamnă o creștere a salariilor pentru aproximativ 10 milioane de oameni.

O societate a respectului asigură tinerilor oportunități de participare și de dezvoltare, de exemplu printr-o garanție a unui loc de formare , o reformă a Bafög pentru ca aceștia să beneficieze mai mult de ea sau dreptul de vot de la vârsta de 16 ani .

III. Viață accesibilă

Locuința la prețuri accesibile este problema socială a vremurilor noastre. Politica noastră este să ne asigurăm că toată lumea poate găsi locuințe la prețuri accesibile.

Dorim să construim 400.000 de apartamente noi în fiecare an , dintre care 100.000 sunt finanțate din fonduri publice. În acest scop, stabilim o alianță pentru locuințe la prețuri accesibile și promovăm problema cu propriul nostru minister al construcțiilor.

Noi extinde frâna chiria și limitarea creșterii chiriilor pe piețele de locuințe strâmte la 11 la sută față de trei ani (așa-numitul PAC este în prezent de 15 la suta).

Fluctuațiile extreme ale locuințelor și costurile auxiliare nu trebuie să conducă la pierderea locuințelor sau la înghețarea în propriii lor patru pereți. Prin urmare, având în vedere creșterea prețurilor la energie din această iarnă, am militat cu succes pentru o alocație unică pentru costurile de încălzire pentru familiile cu venituri mici.

IV.Protecția climei și industria

Coaliția noastră are marea oportunitate de a pune piatra de temelie pentru ca noi să ne consolidăm locația industrială și de inovare și, astfel, să asigurăm locuri de muncă bune și sigure pe termen lung și în mod durabil. Lupta împotriva crizei climatice este o sarcină umană. Am vorbit mult despre obiective și este bine că vrem să devenim neutri din punct de vedere climatic până în 2045 cel târziu. Dar acum este important să abordăm implementarea cu măsuri concrete.

Pentru ca acest lucru să reușească, vom extinde masiv energiile regenerabile și vom extinde masiv procesele de planificare pentru construcția de rețele, turbine eoliene și infrastructură.

Investim în construirea unei economii de hidrogen la scară industrială și ne asigurăm că Germania promovează în mod activ inovațiile și stabilește noi standarde tehnologice în construirea unei industrii neutre din punct de vedere climatic.

În acest scop , creștem, de asemenea, fondurile pentru cercetare și dezvoltare la 3,5% din PIB și consolidăm regiunile de inovare, astfel încât țara noastră să rămână puternică în general.

Conducem tranziția la mobilitatea durabilă prin dezvoltarea unei piețe lider pentru mobilitatea electronică și a unei infrastructuri de încărcare la nivel național. În centrul mobilității moderne durabile se află transportul public local puternic și căile ferate germane moderne ca parte a serviciilor publice.

Pretenția noastră este că soluția ecologică este întotdeauna cea mai simplă – pentru întreprinderile noastre comerciale, precum și pentru viața de zi cu zi a fiecărui cetățean.

V. Pensiune

Pensia statutară este promisiunea centrală a statului bunăstării. Cei care muncesc toata viata si astfel isi fac partea pentru societate merita ca societatea sa ii sprijine corespunzator si la batranete. Ne tinem de aceasta promisiune.

Nivelul pensiei este asigurat , excludem reducerile de pensii și creșterea vârstei de pensionare din respect pentru realizările de-a lungul vieții .

Garantăm această stabilitate și generațiilor viitoare. De aceea facem pensia statutară pe viitor și intrăm în așa-numita pensie pe acțiuni . Această finanțare parțială urmează să fie gestionată profesional și serios ca un fond permanent de către un organism independent de drept public.

VI. Familie și copii

Niciun copil din Germania nu are voie să crească în sărăcie. Pentru ca asta să nu rămână o expresie, implementăm schimbări structurale.

Introducem prestații de bază pentru copii , în care grupăm toate serviciile anterioare de sprijin financiar. Acest beneficiu este calculat automat și ajunge direct la copii.

Începem un deceniu de oportunități educaționale . Nu le mai permitem copiilor noștri să meargă la școli și creșe bolnave. De aceea, împreună cu statele federale, vom crește semnificativ cheltuielile pentru educație și ne vom asigura că sprijinul ajunge acolo unde este nevoie cel mai urgent.

Copiii au drepturi. De aceea vom consacra în mod expres drepturile copiilor în Legea fundamentală .

VII.Sănătate / Îngrijire

Îngrijitorii sunt locuri de muncă dure, pretențioase și extrem de importante. În schimb, ei merită respectul societății în ansamblu. Vom sublinia acest respect printr-o mai bună recunoaștere financiară și condiții de muncă mai bune. Acestea includ o personalizare mai bună, eliminarea serviciilor partajate și chei de personal mai bune.

Asistentele de geriatrie le permit oamenilor să îmbătrânească cu demnitate. Este timpul să fie plătiți corespunzător pentru această muncă importantă. De aceea îmbunătățim salariile în îngrijirea persoanelor în vârstă .

Confruntarea cu pandemia corona va fi una dintre primele sarcini importante ale coaliției. Pentru ca acest lucru să funcționeze cât mai bine posibil, vom înființa o echipă de criză pentru Corona .

VIII.Digitizare/modernizare de stat

Germania are nevoie de revoluția digitală. Este timpul să folosim potențialul digitalizării – pentru prosperitate, libertate, participare socială și durabilitate.

Nimeni nu are simpatie pentru cozile lungi la biroul cetățenilor pentru cele mai simple procese. Oamenii se așteaptă la servicii digitale moderne și ușor de utilizat de la stat – la nivel național și orientate spre utilizator. Prin reducerea birocrației și standardizarea, vom merge pe calea administrației digitale.

Școlile noastre trebuie să facă în sfârșit saltul în lumea digitală a secolului XXI. WLAN stabil, un dispozitiv digital sau materialele de învățare digitale trebuie să fie standard. Vom accelera pactul digitale pentru școli și pentru a reduce birocrația. În prima jumătate a anului 2022, guvernele federale, de stat și locale vor conveni împreună asupra unor soluții pe termen scurt. De asemenea, lansăm Pactul Digital 2.0 .

Ne confruntăm cu sarcini enorme. Oricine numește un obiectiv trebuie să cunoască și calea de a ajunge acolo. De aceea, vom accelera semnificativ procesul de planificare și aprobare . Vom dota autoritățile cu tehnologia necesară, vom standardiza interfețele IT între guvernul federal și statele federale și vom extinde portalul digital pentru date de mediu într-o arhivă centrală utilizabilă public pentru cartografiere și date despre specii. În acest fel deschidem calea pentru modernizarea infrastructurii și rețelelor publice.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu