Agenția Europeană a Medicamentului nu recomandă doza 4 de vaccin

În opinia lui Marco Cavaleri, șeful Strategiei Vaccinurilor la EMA, ”utilizarea rapelurilor suplimentare poate face parte din planurile de urgență, vaccinările repetate la intervale scurte de timp nu ar reprezenta o strategie durabilă pe termen lung”, scrie Reuters.

Oficialul EMA și-a exprimat îngrijorarea că administrarea unui rapel la fiecare patru luni va putea supraîncărca sistemul imunitar al oamenilor dar și că va duce la obosirea populației deocamdată dispusă în marea ei majoritate să accepte soluțiile propuse.

EMA consideră că este necesară studierea atentă a variantei Omicron și abia după aceea să se vadă dacă este necesar un vaccin nou sau o doză suplimentară de vaccin pentru combaterea acestui val pandemic.

În opinia oficialului EMA, este important ca vaccinul să fie pregătit și folosit nu doar ca o strategie reactivă, ci trebuie gândit ca o abordare care să fie preventivă pentru viitoarele variante de vaccin. Prin aceasta EMA recunoaște indirect ineficiența vaccinurilor în fața noii variante de virus.Pe de altă parte nu se exclude nici apariția unei noi generații de vaccin, mai eficiente, necesare pentru imunizarea populației.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu