România ajută Germania să se vaccineze

Germania a achiziționat de la statul român, 5 milioane de doze de vaccin Pfizer, necesare pentru accelerarea campaniei de administrare a dozei booster, a anunțat Ministerul german al Sănătății.

BUCUREȘTI, 12 ian – Sputnik. Cele 5 milioane de doze de vaccin fuseseră achiziționate de România prin intermediul schemei de achiziție comună cu vaccinuri a Uniunii Europene. Însă datorită ratei foarte scăzute de vaccinare, riscau să rămână nefolosite și să iasă din termenul de valabilitate, transmite Digi24.

În România, la 11 ianuarie abia s-a depășit cifra de 8 milioane de români vaccinați. Din aceștia, 2,1 milioane au făcut și o doză booster.

Germania este în plină campanie de vaccinare cu doza booster, după ce valul 5 al pandemiei a lovit țara vaccinată în proporție de 70 la sută.

Ca atare, pe lângă achiziția de vaccinuri, pentru a face cât mai accesibilă doza booster, autoritățile germane introduc restricții pentru persoanele care nu s-au vaccinat și a treia oară.

Astfel doar persoanele cu doza booster vor putea evita carantinarea după contactul cu persoane infectate și tot doar acestea vor putea merge la restaurant fără un test negativ.

40% din populația Germaniei este deja vaccinată cu doza booster.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu