Moderna se așteaptă ca vaccinul lui Omikron să fie mai puțin eficient

Șeful Moderna Bancel presupune că vaccinurile corona vor trebui adaptate la noua variantă de virus. Acest lucru este relativ simplu cu vaccinurile ARNm.

Șeful companiei farmaceutice americane Moderna, Stéphane Bancel, se așteaptă ca vaccinurile corona să fie mai puțin eficiente împotriva noii variante Omikron. În prezent, el nu presupune că varianta deltă, care este în prezent dominantă, va fi la fel de eficientă, a declarat Bancel pentru Financial Times. „Cred că va fi o scădere semnificativă”, a spus el. Compania sa a început deja să lucreze la un vaccin revizuit, dar va dura câteva luni, a adăugat el.

Vaccinul poate fi adaptat cu ușurință la noi variante

Moderna, BioNTech / Pfizer și dezvoltatorul vaccinului rusesc Sputnik V, care nu a fost încă aprobat în UE, au anunțat deja că își vor testa vaccinurile și, dacă va fi necesar, vor dezvolta o versiune adaptată variantei Omikron. Unul dintre avantajele tehnologiei din spatele vaccinurilor ARNm este că acestea sunt relativ ușor de modificat: trebuie produs doar un nou model pentru proteina spike, dar nu și proteina în sine.

În mod realist, Moderna ar putea produce două până la trei miliarde de doze dintr-un astfel de produs în anul viitor, a spus Bancel. Totuși, el a avertizat împotriva alinierii întregii producții la varianta Omikron, în timp ce circulă și alte variante Corona.

Noua variantă, căreia Organizația Mondială a Sănătății (OMS) i-a atribuit litera greacă omicron, a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud joia trecută. OMS clasifică agentul patogen drept „îngrijorător” și avertizează asupra unui risc global „foarte mare”. În Africa de Sud, experții anticipează deja o creștere a numărului de cazuri. Cazuri de Omikron au fost găsite și în multe alte țări, inclusiv în Germania.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu