Exemplu: informare către angajatori despre testele corona zilnice din companie

Prin textul de mai jos, dorim sa va aratam, cam ce ar trebui sa ii oferiti angajatorului dumneavostra, cand vine vorba de testare pe bani nostri pentru a merge la Munca.

Scrisoarea de mai jos este o recomandare din partea erichmocatuTV in parteneriat cu AEBS.org si Avocata ELLEN ROHRING si nu ofera garantia pentru ca in final Instantele de Judecata vor decide cine are dreptare. Legea nu este clara si a lasat foarte multe intrebari dechise, dar totusi noi dorim sa va explicam ce intelegem noi din legiile interpretabile!

Draga domnule sau doamna,

Din 24 noiembrie 2021, conform Art.28b (1) din Legea privind protecția împotriva infecțiilor, regula 3G a intrat în vigoare la locul de muncă, ceea ce mă împovărează după cum urmează din cauza situației mele personale:

(Aici descrieți circumstanțele dumneavoastră personale: timpul necesar pentru testarea cetățenilor (timp de condus / timp de așteptare) / probleme reale sau financiare / obstacole /)

Deoarece testele corona zilnice sunt acum necesare în conformitate cu Art. 28b din Legea privind protecția împotriva infecțiilor și Art.4 I Ordonanța privind securitatea și sănătatea în muncă Corona, angajatorul este obligat ca „cel puțin” două „teste” pe săptămână sa le ofere muncitorilor. Vă rog să-mi furnizați zilnic Testele de Corona și să va asumati costurile suportate pentru acestea.

Pentru dovada testului în sensul § 28b Legea privind protecția împotriva infecțiilor, autotestele supravegheate la fața locului sunt suficiente si nu sunt asociate cu niciun efort semnificativ pentru dvs. ca angajator (dovada testului în sensul § 2 numărul 7 din COVID-19). Ordonanța privind excepțiile măsurilor de protecție din 8 mai 2021 (BAnz AT 08.05 .2021 V1)).

Pentru observarea autotestării este necesară doar o instrucțiune unică în funcționarea autotestului, observarea procesului de testare în sine și controlul / documentarea rezultatului durează doar câteva secunde.

În comparație cu timpii de condus și de așteptare la stațiile publice de testare (vezi mai sus), acest lucru reprezintă un efort mult mai mic.

În acest sens, mă refer și la obligația dumneavoastră contractuală de apreciere care rezultă din Secțiunea 241 (2) din Codul civil german (BGB). În conformitate cu aceasta, dumneavoastră, în calitate de angajator, sunteți obligat să țineți cont în mod rezonabil de interesele și interesele mele legale.

Dacă totuși nu puteți activa autotestările observate în compania dumneavoastră, vă rog să confirmați că veți plăti costurile pentru testele corona pe care trebuie să le fac pentru a avea acces la locul meu de muncă obținut.

În acest sens, mă refer la secțiunea 618 (1) din Codul civil german (BGB), secțiunea 3 din Legea privind securitatea și sănătatea în muncă și secțiunea 4 (1) din Ordonanța Corona privind securitatea și sănătatea în muncă.

Deoarece Legea privind protecția împotriva infecțiilor nu reglementează în mod expres cine trebuie să suporte costurile testelor și nu există încă judecăți în acest sens, rapoartele contrare de pe internet sunt doar opinii.

Este o problemă juridică nerezolvată.

Există argumente bune în favoarea reglementării generale a secțiunii 618, paragraful 1 din Codul civil german (BGB). Potrivit acesteia, securitatea muncii este responsabilitatea angajatorului, iar angajatorul este obligat să înființeze societatea în așa fel încât angajații să fie protejați împotriva pericolului pentru viață și sănătate. Aceasta include și protecția împotriva infecțiilor sau a bolilor de la alți angajați.

După aceea, timpul pe care îl suport pentru obținerea certificatului de testare va fi considerat și timp de lucru. Timpul de lucru include ulterior

timpul suplimentar de călătorie la un centru public de testare,
timpul de așteptare înainte de începerea testului,
momentul în care a fost efectuat testul,
timpul de așteptare pentru rezultatul testului, de asemenea
timpul de călătorie suplimentar la operațiune.

De aceea va rog, până pe __________________ (introduceți data) sa imi confirmati în scris că plătiți aceste ore de lucru pentru toate testele corona care devin necesare în cursul săptămânilor respective, în conformitate cu contractul.

Nimic din toate acestea nu este necesar dacă îmi oferiți posibilitatea de a face un autotest sub supraveghere la fața locului.

Sper la o soluție constructivă și reciproc avantajoasă.

Salutări calde

Vă rugăm să rețineți că acesta este un model general care reprezintă opinia noastra. Situația juridică este neclară și modelul nu poate înlocui consultanța juridică individuală. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți sfaturi individuale, vă rugăm să ne contactați.

Download scrisoarea:

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu